Til hovedinnhold

Nå kan du registrere deg for Microsofts spillstrømmetjeneste

Åpner Project xCloud i Norge.

Microsoft varsler at norske interessenter nå kan registrere seg for å bli testbrukere av Project xCloud.
Microsoft

Microsoft planlegger å utvide sin «preview» av spillstrømmetjenesten Project xCloud til 11 europeiske land, og deriblant Norge. Det varslet Microsoft tirsdag kveld.

Selskapet understreker at coronakrisen har gitt større behov for underholdning og samhandling med andre over internett, men at den også gir utfordringer med båndbredden vi har tilgjengelig.

«Forsiktig tilnærming»

De skriver i et blogginnlegg at de derfor vil begynne utrullingen av Project xCloud-forhåndsvisningen i de 11 landene når det er «fornuftig» å gjøre det.

– Vi vil ha en forsiktig tilnærming for å hjelpe med å bevare internettilgangen, og vil begynne forhåndsvisningen i hvert marked med et begrenset antall mennesker og legge til flere over tid, skriver Microsoft.

Project xCloud innebærer i praksis at du kan strømme Xbox-spill fra Microsofts servere til en Android-enhet. I testfasen trenger du ikke eie verken en Xbox-konsoll eller noen spill. Før jul annonserte Microsoft også at xCloud vil inkluderes i prisen for Xbox Game Pass-tjenesten.

Det betyr at man for en gitt sum i måneden får tilgang til et bredt spekter av titler nesten uansett hvor man er eller hvilke enhet man har for hånden. I tillegg til å strømme titlene du har tilgang på gjennom Xbox Game Pass vil du dessuten få muligheten til å strømme spillene du allerede har kjøpt og eier selv.

Googles Stadia krever på sin side at du kjøper spillene du vil spille, mens Sonys Playstation Now kommer med et forhåndsdefinert bibliotek av tilgjengelige spill (men kan bare strømmes til Playstation eller PC).

Du må ha en kompatibel kontroller for å kunne bruke xCloud.
Microsoft

Kun på Android

For å kunne bli testbruker må du ha en Android-enhet med Android 6 og Bluetooth 4.0, en Xbox-kontroller med bluetooth-tilkobling og 5 GHz wi-fi eller 4G. Strømmingen vil skje gjennom en egen app kalt Xbox Game Streaming.

Microsoft sier interesserte kan registrere seg nå, og så vil utvalgte brukere få en epost når selskapet er klare med mer informasjon.

Microsoft slapp for øvrig også en noe mer begrenset forhåndsvisning av xCloud på iOS i USA, Canada og Storbritannia tidligere i år, men den ble raskt fulltegnet. Kun Halo: The Master Chief Collection er tilgjengelig der.

annonse