Nyhet

PlayStation 4 passerte milepæl

Ble den nest mestselgende konsollen noensinne, foran originalen og bak toern.

PlayStation 4 har blitt historiens mestselgende spillkonsoll, rett foran den originale PlayStation-konsollen.

Frem til nylig var det PlayStation 2 som var den mestselgende konsollen, med den originale PlayStation-konsollen rett bak. Den rekkefølgen er nå brutt av enda en Sony-konsoll. PlayStation 4 har solgt over 102,8 millioner eksemplarer, og det plasserer den foran PlayStations 102,5 millioner ifølge The Verge.

Man skulle kanskje tro Nintendos urkonsoller, Nintendo (NES) og Super Nintendo (SNES), var på topplistene. Men disse kom før spillkonsollene for alvor tok av et sted midt på nittitallet, og solgte i forholdsvis beskjedne mengder sammenliknet med Sonys mestselgende. Den gamle NES-konsollen solgte nesten 62 millioner eksemplarer, mens oppfølgeren ble solgt i knappe 50 millioner eksemplarer.

Nintendo Wii ligger imidlertid på en fjerde plass totalt sett, med 101,6 millioner enheter solgt.

Fortsatt (minst) et halvt år igjen å selge

Det er nye konsoller på vei fra både Sony og Microsoft, og PlayStation 4s tid på markedet er snart forbi. Sony har allerede sagt sine første gloser om PlayStation 5, og man regner med at den nye konsollen kommer mot slutten av neste år.

Les også
Sony bekrefter navnet PlayStation 5 og lansering før julen 2020

Frem til den tid er det fortsatt antatt at PlayStation 4 vil selge relativt friskt, og selskapet selv forventer et totalt salg på 13,5 millioner enheter i regnskapsåret 2019. Sony har forskjøvet regnskapsår som går fra mars til mars, og de har altså et halvt år igjen å selge konsollen på før den rir inn i solnedgangen til trist munnspillmusikk.

Også Microsoft er på vei

Microsofts konsoll har ikke fått noe bekreftet navn ennå, og er kjent bare under navnet Project Scarlett. Men ryktene vil ha det til at også den kommer mot slutten av 2020, og at teknologien inni i stor grad vil være lik eller beslektet til den du finner på innsiden av PlayStation 5.

Begge konsollene er ventet å by på en av de største nyhetene fra moderne grafikkort; strålesporing. Det gir mer realistisk lyssetting og skygger i grafikken. Dette er en funksjon du må ha et forholdsvis påkostet grafikkort for å drive godt i dag. Begge konsollene skal også kunne kjøre dagens spill for PlayStation 4 og Xbox One.

Les også
Stadia-sjef til Tek: Steg én er å bevise at vi er bedre enn konsoller. Steg to er å ta over spillverden
Les også
Playstation 5 vs. nye Xbox
annonse