Tek.no

Nyhet

Xiaomis ekstreme Mi Mix Alpha blir utsatt

Skulle ha kommet i desember.

Xiaomi
2 Jan 2020 10:35

I september i fjor avslørte Xiaomi en av de villeste mobilene vi noensinne har sett, i form av Mi Mix Alpha. Det kinesiske selskapet skrøt av en skjerm-til-kropp-ratio på absurde 180.6 prosent, ettersom skjermen strekker seg nesten helt rundt mobilen.

Selv om det var tydelig at mobilen ville slippes i begrenset opplag, ble det sagt at de første enhetene skulle treffe markedet i desember. Det skjedde ikke.

Til nettstedet Abacus News har selskapet bekreftet at lanseringen er utsatt, og at de ikke har en konkret ny lanseringsdato å melde ennå. De sier imidlertid at de vil dele den så fort som mulig.

Xiaomi har ikke sagt noe om hvorfor mobilen er forsinket, og om det er snakk om dager, uker eller måneder før den blir tilgjengelig for salg.

Les også
Xiaomi lanserer Apple Watch-kopi

Ekstreme spesifikasjoner

Xiaomi Mi Mix Alpha har altså en skjerm som strekker seg nesten helt rundt kroppen av mobilen. Da selskapet viste frem mobilen for første gang viste de en rekke morsomme funksjoner dette kan gi. For eksempel kunne man se mobilen lades opp ved at skjermen tentes opp i samme prosentandel som batteriet var ladet.

Utenom en helt spesiell skjerm, er også kameraet som huses på den smale stripen på baksiden av telefonen som virker ekstremt imponerende på papiret.

Hovedobjektivet er på hele 108 megapiksler, eller 12032 x 9024 piksler om du vil. Mobilen er også utstyrt med et ultravidvinkel-objektiv som fanger bilder med 20 megapiksler oppløsning, og et 12 megapiksels zoomobjektiv som tilsvarer to ganger optisk zoom.

Batteriet er på 4050 mAh med 40 W-lading og det hele holdes i gang av en Snapdragon 855. Den skal også ha 5G-tilkobling, 12 GB minne og 512 GB lagringsplass.

Prisen, når den endelig kommer i salg, blir dermed også skyhøy. Prisen skal være satt til 20.000 yuan i Kina, som tilsvarer omtrent 25.000 kroner.

annonse