Tek.no

Nyhet

Tesla slipper juleoppdatering – lover sniktitt på selvkjøring

Introduserer spillfavoritten Stardew Valley også.

20 Des 2019 15:15

Tesla-sjefen Elon Musk har i årevis sagt at Teslabiler vil være selvkjørende innen kort tid. Lanseringstidspunktet har hele tiden blitt flyttet på, og tidligere i høst hevdet han at en «tidlig versjon» av full selvkjøring ville slippes til noen brukere før året var omme.

På Twitter i torsdag kveld meldte han at en ny oppdatering rulles ut i disse dager som skal gi en sniktitt – en «sneak preview» – på full selvkjøring.

Hva dette faktisk innebærer sier han dog ingenting om. Heller ikke hvem det vil gjelde. Mest sannsynlig vil det være funksjonalitet som er forbeholdt de Tesla-eierne som har betalt titusener av kroner ekstra for selskapets dyreste autonomipakke, kalt «Evnen til å kjøre helt på egen hånd».

Lover mye funksjonalitet før året er omme

På Teslas nettsider står det fortsatt at bilene deres vil oppgraderes med ytterligere avanserte funksjoner i år. Blant annet står det at Teslaer vil kunne gjenkjenne og respondere på trafikklys og stoppskilt, automatisk kjøre i bygater og få «Forbedret Summon». Sistnevnte funksjon vil la din parkerte bil finne deg på en parkeringsplass. Da den ble lansert i USA tidligere i år førte det til en rekke småbulker og farlige situasjoner.

Tiden begynner å renne ut for Tesla å få disse funksjonene på plass hvis de skal holde lovnadene i markedsføringen sin.

Slipper nytt spill

I tillegg til en sniktitt på full selvkjøring lover Elon Musk at den nye juleoppdateringen også vil by på nye spill og et par andre ting. Spillene vil være det kritikerroste Stardew Valley og et spill kalt Lost Backgammon.

Ettersom Tesla-sjefen kaller dette en «Holiday Update» vil det trolig også komme noe julerelatert, kjenner vi ham rett. Tidligere har det vært mulig å gi grensesnittet et lite juletema ved at bilen på skjermen ble forvandlet til en slede dratt av reinsdyr, som ringte i julebjeller hver gang man brukte blinklysene.

annonse

Les også