Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Xiaomi lanserer trådløs lader som går fra 0 til 100 prosent på 19 minutter

Vi har stadig hørt om raskere og raskere lading i det siste, og nå går Xiaomi forbi enda en ny milepæl, denne gang for trådløs lading.

Deres nye ladeteknologi er nemlig på 80 watt og kan lade et batteri på 4000 mAh til 50 prosent på bare åtte minutter.

Fullading skal kunne skje på 19 minutter. Apples nylanserte Magsafe-lader til iPhone 12-serien er til sammenlikning på 15 watt, mens iPhone ikke kan lade med mer enn 7,5 watt på vanlige Qi-ladere og 20 watt kablet.

Samsungs Galaxy S20 FE 5G, som vi testet nylig, støtter på sin side 25 watts kablet og 15 watts trådløs lading.

Ingen telefoner støtter 80 watt enda

Det skjer kun et drøyt halvår etter at Xiaomi lanserte en 40 watts lader som fulladet batteriene på 40 minutter, og i august slapp 50 watts trådløs lading.

Deres nylig lanserte Mi 10 Ultra er foreløpig telefonen som kan ta imot raskest lading, med voldsomme 120 watt kablet og 50 watt trådløst, men denne selges kun i Kina. Av Xiaomi-telefoner som er tilgjengelige på våre breddegrader er det Mi 10 Pro som lader raskest, med 65 watt kablet og 30 watt trådløst.

Oppo har også varslet at de vil komme med 125 watts kablet lading, som skal kunne fullade en telefon på 20 minutter.

Xiaomi Mi 10 Pro (8GB RAM) 256GB
Xiaomi Mi 10 Pro (8GB RAM) 256GB

Foreløpig er det ingen telefoner som er lansert som støtter Xiaomis 80 watts trådløse lading. I videoen under bruker de en modifisert Mi 10 Pro.

annonse