Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Utsetter neste iPad-oppdatering

Men iOS oppdateres fortsatt i september.

Slik ser «Stage Manager» ut i iPadOS 16.

September er tiden på året Apples mobile enheter «alltid» blir oppdatert, og du pleier å kunne oppdatere både iPaden, iPhonen og Apple Watchen din. I år blir imidlertid iPadOS 16 utsatt, melder Bloombergs Mark Gurman.

Gurman er kjent for å ha tette kontakter innad i Apple, og nyheten er gjengitt av en rekke nettsteder, selv om Apple selv ikke har bekreftet utsettelsen.

Det er imidlertid ikke snakk om en veldig lang utsettelse. Hvis Gurman har rett sikter Apple på en lansering av iPadOS i oktober.

Trøbbel med «Stage Manager»

Den uvanlige utsettelsen skal skyldes trøbbel med overhalingen av hvordan plattformen takler «multitasking», altså evnen til å raskt og smidig kunne bruke flere apper samtidig. En ganske kritisk egenskap for datamaskiner, men et felt nettbrett, spesielt Apples, har vært svake på.

I iOS 16 skal de lansere et nytt system kalt «Stage Manager» som åpner opp en oversikt over aktive apper som lar deg flytte deg raskt mellom dem. I løpet av betatestingen de siste månedene skal de imidlertid ha blitt kritisert av utviklere for mange småfeil, forvirrende grensesnitt og det faktum at Stage Manager ikke fungerer på eldre iPader.

Dette skal være den ledende årsaken til utsettelsen, hevder Gurman.

Ved å utsette lanseringen kan det tenkes at de kan flytte en del av ressursene allokert til iOS 16-teamet over til å fikse iPadOS, så fort septemberlanseringen er over.

Det er for øvrig ventet at Apple skal slippe en ny iPad Pro med M2-brikke senere i høst, samt en billig «vanlig» iPad med USB-C. Designet på den nye iPaden er angivelig allerede lekket.

Apple iPad Air WiFi 64GB (5th Generation)
Apple iPad Air WiFi 64GB (5th Generation)
annonse