Nyhet

Samsung lekket Galaxy Note 10+ helt på egen hånd

Galaxy Note 10 skal lanseres om en drøy uke, men tradisjonen tro snubler Samsung i sitt eget PR-apparat og lekker telefonen noen dager på forhånd. Telefonen har nemlig dukket opp på supportsidene til en rekke europeiske land.

Det er Phonearena som har vært innom blant annet nettsidene til Samsung i Slovakia og Romania, der informasjon om telefonen allerede har ligget ute. Sidene er nede nå, men nettstedet rakk å få med seg det viktigste av informasjon og skjermdumper.

Galaxy Note 10 og Note 10+

Skjermdumpene bekrefter at det blir flere varianter av Galaxy Note denne gangen - inkludert Galaxy Note 10+, som har vært på ryktebørsen en god stund.

Versjoner av telefonen med 256 og 512 gigabyte lagringsplass ligger tydeligvis også i utvalget. Detaljer for fargevalgene lå også ute på enkelte av Samsungs sider - dermed kan vi være rimelig sikre på at den dukker opp i variantene Aura Glow, Aura Black og Aura White. Glow-varianten skal være i en slags sølvfarget utførelse.

Slik så det ut så lenge som Note 10+ lå ute på samsungs egne nettsider i Romania.

Lekker sine egne toppmodeller

Til tross for at selskapet prøver så godt de kan å holde produktene sine hemmelige før lansering har de lagt seg til en tradisjon for å lekke dem helt på egen hånd de siste årene.

Galaxy S9, Galaxy Note 9 og Galaxy S10 ble alle lekket i Samsungs egne reklamevideoer før slippdatoen. Note 9-reklamen dukket opp på selskapets egne nettsider - mens vårens Galaxy S10 slo på stortromma og havnet i en av TV2s reklamepauser dagen før lansering.

Galaxy Note 10 har foreløpig ikke blitt fullt så avkledt som sine forgjengere, men det er altså fortsatt noen dager igjen til den 7. august.

Slik ser Galaxy Note 10 ut i et produktbilde Phonearena har lagt ut. Et bilde som er svert sterkt preget av Samsungs vanlige estetikk for slike bilder - med S-Pen skråstilt mot episoden og farger rundt som matcher bakgrunnsbildet på skjermen.

Heftig variant og lettversjon

Spesifikasjonene for telefonen var ikke tydelige på supportsidene, så der må vi forholde oss til ryktene som så langt har vært.

Det ventes at Plus-modellen vil få diger 6,8-tommers Dynamic AMOLED-skjerm, mens «lille» Galaxy Note 10 klarer seg med 6,3 tommer. Minstemann skal ha lavere skjermoppløsning enn Plus.

Plusen vil også få et batteri på 4.300 mAh, mens den vanlige stopper på 3500 mAh - igjen, hvis ryktene stemmer.

Prøver de å dra ned startprisen?

Alt tyder altså på at den vanlige Galaxy Note 10-modellen på sett og vis blir en lettvariant - også sammenliknet med dagens Galaxy Note 9 og S10 Plus-modeller. Om ryktene stemmer vil den minste av de nye telefonene få mindre batteri og lavere oppløst skjerm enn sine forgjengere.

Dersom vi skal spekulere kan det hende Samsung prøver å dra ned startprisen på Note-serien med en lettvariant, litt slik som Apple har gjort med sin iPhone Xr. I så fall vil ikke vi bli overrasket om alt fokus havner på Plus-modellen her i relativt kjøpesterke Norge.

Les også
Slik blir Samsungs Galaxy Note 10
Les også
7. august er datoen for Samsungs nye toppmodell
Les også
Her avslører TV 2 Samsung Galaxy S10 – dagen før lansering
Les også
Avslørt av offisiell video: Dette er Galaxy Note 9
Les også
Lekket video avslører Galaxy Note 9
annonse