Til hovedinnhold

Samsung utsetter brettemobilen Galaxy Fold

En rekke problemer med de første enhetene er årsaken.

Samsung sto klare for å lansere verdens første brettemobil, Galaxy Fold, allerede denne uken. Etter at en rekke amerikanske testenheter ble ødelagt i løpet av bare noen få dager har imidlertid selskapet valgt å utsette lanseringen.

Det skriver selskapet selv i en pressemelding.

Det har fortsatt ikke blitt gitt noen konkret ny lanseringsdato for den 21 000 kroner dyre mobilen, men samsung skriver at de vil ha en lanseringsdato klar om et par uker. Amerikanske kunder som har forhåndsbestilt, og som forventet å få mobilen den 26. april, har fått beskjed om at de står først i køen når mobilen endelig slippes.

Lytter på tilbakemeldingene

Samsung skriver i en pressemelding at de nå ser på flere forskjellige deler ved Galaxy Fold, etter at de har mottatt tilbakemeldinger fra de første testene.

– Mens mange anmeldere fortalte oss om det de ser på som enormt potensial, viste de oss også at enheten trenger ytterligere forbedringer for å sikre best mulig brukeropplevelse, skriver Samsung.

Skal fikse feilene

Byggekvaliteten på Galaxy Fold fikk kritikk i forrige uke da det viste seg at testenhetene til en rekke amerikanske journalister ble ødelagt etter bare et par dager.

The Verge-journalisten Dieter Bohn var raskt ute med å skrive om problemene sine med det nye Samsung-flaggskipet.

Noen enheter ble ødelagt etter at journalistene hadde dratt av det de trodde var beskyttelsesplast på skjermen, men som viste seg å være en del av skjermen. I andre tilfeller sluttet mobilen å fungere tilsynelatende fordi noe smuss hadde havnet mellom hengselet og skjermen, noe som endte opp med at skjermen sluttet å fungere.

Dette skal Samsung nå ta tak i, og er relativt tydelige i pressemeldingen om hva de skal fikse:

– Vi vil iverksette tiltak for å styrke skjermbeskyttelsen. Vi vil også gjøre det tydeligere hvordan skjermen skal brukes, inkludert beskyttelseslaget, slik at våre kunder får mest mulig ut av Galaxy Fold.

Kommer den i sommer? Til høsten?

Nøyaktig hva dette betyr i praksis, og hvor lang tid det vil ta, er ikke sikkert. Samsung gir seg selv ganske mye slingringsmonn, og som The Verge-journalisten Chris Welsch skriver kan dette bety alt fra en lansering senere i vår til etter Note 10 i høst:

– For meg virker det som det krever ombygging av maskinvaren. I så fall kan det ta en god stund før Samsung gjør et andre forsøk på å lansere Fold. Snakker vi fortsatt våren? Kanskje sommeren? Kommer den ut før Galaxy Note 10? Vi vet nok mer når Samsungs oppdaterte lanseringsdato avsløres om et par uker, skriver Welsch.

Huaweis brettemobil fortsatt på vei

Samsung Galaxy Fold skulle bli markedets første brettemobil, men det kan hende de ikke får den tittelen likevel. Huawei jobber tross alt med brettemobilen Mate X, som potensielt kan komme Galaxy Fold i forkjøpet.

Tek.no tester: Huaweis brettbare mobil til 22.000 kroner

Anders Bigseth, kommunikasjonssjef i Huawei Norge, sier til Tek.no at lanseringen av Mate X går etter planen. For Norges del betyr det en salgsstart på sensommeren i august eller september.

Les også
Samsung skal ha fikset brettemobilen
Les også
Galaxy Fold utsettes stadig
Les også
iFixit tok ned Galaxy Fold-sak etter Samsung-press
Les også
Galaxy Fold er den siste i en lang rekke problemdingser
annonse