Tek.no

Nyhet

– Vi jobber med nye Diablo-prosjekter

Blizzard vil vise Diablo-nyheter i år.

Blizzard
Anders Brattensborg Smedsrud

Diablo-serien er ikke død. Etter den omdiskuterte og turbulente lanseringen av det tredje og hittil siste spillet fra 2012 har det lenge vært usikkert hvorvidt noen oppfølger ville se dagens lys.

Etter år med stadig tiltakende rykter tar nå utvikler Blizzard endelig bladet fra munnen og bekrefter at de absolutt ikke har glemt den sjangerdefinerende RPG-serien mange PC-spillere har et lidenskapelig forhold til.

– Flere Diablo-prosjekter på gang

I en ny video på spillets Facebook-sider forteller nemlig Blizzards Brandy Camel at de har «flere Diablo-prosjekter» på gang og at de sannsynligvis er klare til å vise frem noe i løpet av året.

Men, som hun også sier: – «Noen av dem vil ta lenger tid enn andre». Hardbarkede Diablo-fans vet hva dette kan hinte til.

Blizzards årlige «BlizzCon»-arrangement, som går av stabelen 2. november, blinker seg selvsagt ut som en dato å følge med for nye annonseringer. Her pleier nemlig utvikleren å presentere de største annonseringene sine for verden.

Diablo 4 eller Diablo 2-remaster?

Diablo 3 ble blant annet beskyldt for å ha en for tegneserieaktig og lys stil.
Blizzard

I sedvanlig stil er Blizzard vage i uttalelsene, som kan bety flere ting. Det er imidlertid allerede kjent at utvikleren for et par år siden søkte etter en ny sjefsutvikler for Diablo-serien, så et nytt hovedspill i serien er ikke helt utenkelig.

I utvidelsespakken Reaper of Souls fikk vi en mørkere del av verden å utforske.
Blizzard

Diablo 3 ble i sin tid vist frem hele fire år før det ble lansert. Om det skulle vise seg at et nytt hovedspill i serien er på gang kan det altså drøye en god stund til vi spillere får oppleve det.

Ettersom vi snakker om Diablo-prosjekter i flertall kan det også være Blizzard har lyttet til fansen og følger suksessoppskriften fra deres egen StarCraft-serie. Nylig fikk det første StarCraft-spillet en stor overhaling som gjorde det mulig å spille på dagens maskiner og med kraftig oppgradert grafikk og effekter. Kanskje er derfor en «remaster» av Diablo 2 noe det sysles med hos Blizzard for tiden. Det ville utvilsomt glede mange av de opprinnelige tilhengerene av serien.

Ønsker seg tilbake til røttene

Mange ønsker seg et nytt Diablo-spill, men her ser nok de største Diablo-fansene at Blizzard helst tar serien tilbake til røttene med et miljø som er mørkere, dypere og mer mystisk enn det forrige spillet i serien. Mer på linje med Diablo 1 og 2, altså.

Så spørs det om utvikleren lytter til sine gamle fans, eller om de vil fortsette å forsøke å tekkes nye spillere som med Diablo 3.

Omdiskutert 3-er

Med det siste spillet ble Blizzard anklaget for å ha lansert et spill som bar Diablo-navnet uten å være tro mot seriens grunnoppskrift. Også introduksjonen av et auksjonshus, hvor du kunne kjøpe våpen og utstyr du trengte i spillet for ekte penger, fikk mye kjeft og ble til slutt fjernet fra spillet.

Skaden var likevel allerede skjedd ettersom spillet var designet fra grunnen av til å holde igjen det beste «lootet» slik at du enten skulle åpne lommeboken din eller «grinde» i flere hundre timer for å få det. Senere har sjansen for å finne bra loot økt dramatisk slik at det har gått voldsom inflasjon både i godt utstyr og skaden du kan gjøre med det.

Sjefsutvikleren fra Diablo 3 valgte til slutt å trekke seg, og mens spillet har fått flere oppdateringer og en stor – og ikke minst «mørkere» – utvidelse siden, har Diablo 3 aldri levd opp til de første spillene i serien.

Nå tennes et nytt håp.

Ferdig med Diablo 3?
Disse spillene kommer i august »

(Kilde: Blizzard)

Les også
Nå kan du spille StarCraft i «tegnefilmdrakt»
Les også
Her er de viktigste nyhetene fra Blizzards lanseringshelg
Les også
Red Dead Redemption 2-app hinter til kommende PC-versjon
Les også
Disse spillene kommer i august
Les også
World of Warcraft lever fortsatt: Denne uken skjer det mye nytt
Les også
30 spill du kan nyte uten at dagen trenger å forsvinne helt
Les også
Stadig flere spillutviklere faser ut loot-bokser i 2018
annonse

Les også