Nyhet

Snart får Xbox støtte for AMDs FreeSync-teknologi

Microsoft startet nylig opp en ny videoserie kalt Inside Xbox, som de skal bruke til å informere om Xbox-nyheter, og allerede i den første episoden hadde Microsoft en del interessante nye Xbox-funksjoner å kunngjøre.

En AMD-representant kunne nemlig opplyse om at både Xbox One S og Xbox One X snart får støtte for AMDs FreeSync-teknologi, en funksjonalitet vi hittil hovedsakelig har forbundet med PC-spilling.

FreeSync er AMDs versjon av Nvidias G-Sync-løsning og er en teknologi som skal hindre såkalt «riving» i bildene ved at bildeoppdateringsfrekvensen til skjermen tilpasses frekvensen som grafikkortet opererer med.

Får også støtte for lavforsinkelsesmodus

Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Når disse frekvensene ikke er synkrone kan bilde på skjermen vise informasjon fra flere ulike bilder samtidig på skjermen, noe som arter seg som at deler av bildet er «forskjøvet» – som altså kalles riving (tearing).

Det er kun bestemte skjermer som har støtte for teknologi, så for å få glede av FreeSync på Xbox-plattformen må man dermed være i besittelse av en av disse. Stadig flere modeller kommer med FreeSync, for eksempel de to store modellene fra BenQ og Asus vi testet tidligere denne måneden.

En annen nyhet Microsoft kunne by på denne gangen er at Xbox One snart vil få støtte for automatisk spillmodus. Spillmodus er en egen innstilling som innebærer at TV-en opererer med ekstra lav forsinkelse ved å slå av diverse bildebehandlingsfunksjoner som brukes når man ser film og TV.

Med den nye støtten vil TV-en automatisk vite om man spiller og automatisk slå over på denne funksjonen, men altså kun på TV-er som støtter dette. Samsung er blant produsentene som har TV-modeller med lavforsinkelsesmodus.

Microsoft kom nylig med en annen kunngjøring: De dropper Windows 10 S som frittstående OS »

Les også
Storoppdatering til alle Xbox-spillere
Les også
Xbox One får støtte for mus og tastatur
Les også
Xbox-sjefen hinter om over 30FPS neste generasjon
Les også
Flere nye TV-er fra Samsung får støtte for 120 Hz, FreeSync og VRR
Les også
BenQ EX3501R / Asus ROG XG35V: Disse gigant-skjermene er nesten helt like på papiret, men stor forskjell i pris
Les også
Xbox Game Pass gir nå umiddelbar tilgang til nye spill som slippes
Les også
Xbox One X: Er verdens kraftigste konsoll også verdens beste?
annonse