Til hovedinnhold

Endelig kommer Samsungs brettbare mobil – slippes i november, sier Samsung-sjefen

Samsung

I et nytt intervju med CNBC avslører Samsungs mobilsjef, DJ Koh, at selskapet skal lansere en mobil med brettbar skjerm i november som en del av deres utviklerkonferanse.

Det har vært snakket om sammenleggbare, eller brettbare, smarttelefoner i mange år nå uten at vi har sett annet enn konsepter så langt.

Ettersom Samsung produserer sine egne OLED-paneler, og har hintet om brettbare skjermer i flere år, har alle piler pekt på at sør-koreanerne ville være først ut med bøybare mobiler på markedet. I motsetning til LCD-paneler er OLED-paneler bøyelige, noe vi blant annet har sett i praksis med LGs rullbare TV-skjermer.

Kodenavn: Galaxy X

Foreløpig har ryktene svirret rundt den mystiske mobilen med kodenavnet «Galaxy X», som nå ser ut til å ha rykket betydelig nærmere.

Den brettbare mobilen må ikke forveksles med klapptelefonene som var populære på starten av 2000-tallet. Den nye telefonen skal ifølge tidigere rapporter fra The Wall Street Journal nemlig bestå av én stor og bøybar skjerm, slik at ikke opplevelsen blir oppdelt.

Må gi unike opplevelser

Samsung vil ikke at den sammenleggbare mobilen «bare» skal gi brukeren en større skjerm, men også et unikt grensesnitt:

– Du skal kunne bruke de fleste funksjonene til den nye telefonen i sammenbrettet modus, men når du skal surfe på nett eller se på noe vil du sikkert ønske å brette ut mobilen for å få en større skjermflate. Da må vi spørre oss hvordan vi kan tilby funksjoner som skiller den fra et nettbrett. Funksjoner må oppleves som meningsfulle og få folk til å forstå at «wow, dette er grunnen» til at Samsung laget denne enheten, forklarer mobilsjefen.

– På tide å levere

Det er flere år siden Samsung første gang viste frem sine fleksible skjermer. Siden har ryktene om bøyelige telefoner fra Samsung gått jevnt og trutt. (Bilde: Samsung)

– Det er på tide å levere, fortalte Samsung-sjefen til CNBC, og siktet til at selskapet i flere år har snakket om bøybare mobiler og vist ulike prototyper uten å realisere noen av dem. Nå har dessuten Samsung funnet ut at brettbare mobiler faktisk er noe folk vil ha og skal være villige til å betale for.

Sjefen innrømmer at produksjonen av den nye mobiltypen byr på en del utfordringer, men med utsiktene til betalingsvillige kunder spørs det om ikke dette løser seg ganske raskt. – Vi har nesten kommet i mål, var i alle fall beskjeden til CNBC.

Sammenlignet med ett år tidigere kunne Samsungs mobildivisjon nylig notere seg et fall på 20 prosent for årets andre kvartal. Salget av toppmodellen Galaxy S9 har ikke levd opp til forventningene og en ny type sammenleggbar telefon kan være oppskriften på å både skille seg fra stadig farligere konkurrenter og øke fortjenesten.

Også erkerivalen Huawei jobber med bøyelige mobiler:
Kan slå Samsung på målstreken »

(Kilde: CNBC)

annonse