Tek.no

Nyhet

AMD har sluppet sin strømgjerrige Ryzen med Vega-grafikk

Si hei til 35-watteren Ryzen «GE».

Vegar Jansen, Tek.no
23 Apr 2018 13:17

Det har gått litt over to måneder siden en liten lekkasje kunne avsløre at to strømgjerrige Ryzen «G»-prosessorer fra AMD var på trappene.

«G» betyr at CPU-en har en grafikkdel integrert – noe den vanlige Ryzen altså ikke har – og frem til nå har det kun vært to slike på markedet: Ryzen 5 2400G og Ryzen 3 2200G. Begge med en TDP på 65 watt.

Men nå har disse to fått selskap av et par mer strømbesparende brødre: Ryzen 5 2400GE og Ryzen 3 2200GE. Den eneste forskjellen i benevelsen er altså bokstaven «E», som vil si at disse er mer energieffektive. Oppgitt TDP er 35 watt.

AMD

For å få ned strømforbruket i disse utgavene har AMD ganske enkelt senket klokkefrekvensen i prosessordelen. Grafikkdelen skal være den samme som i 65-wattsversjonen.

Som vi ser kan nykommerne nå nesten de samme hastighetene som de rene «G»-prosessorene når turboen slår inn, men det vil naturligvis være over kortere tidsperioder for ikke å overskride grensen på 35 watt.

De vil med andre ord være nesten like kjappe ved en liten «sprint», men når det gjelder å jobbe hardt over lenger tid vil 65-watterne gjøre en merkbart bedre jobb.

Men til bruk i slikt som en stue-PC er ikke nødvendigvis belastningen så veldig stor, og her vil nok «GE»-utgavene virkelig kunne skinne. Det er flere kabinetter som fint kan kjøle en 35-watter uten behov for vifter.

Også andre datamaskiner som ikke har plass til store og effektive kjøleløsninger vil kunne trives godt med disse prosessorene.

Fikk du med deg andre generasjon Ryzen?
TEST: AMD slår tilbake >>>

(Kilde: AMD)

Les også
AMDs neste toppmodell er Radeon VII
Les også
AMD Ryzen 7 2700X og Ryzen 5 2600X: AMD slår tilbake
Les også
AMD jobber allerede med «Zen 5»
Les også
To nye Raven Ridge-modeller avslørt ved en feiltagelse
Les også
AMD Ryzen 5 2400G og Ryzen 3 2200G: AMDs nye prosessorer er som skapt for stue-PC-en din
annonse

Les også