Til hovedinnhold

Ny knapp lar deg slippe maset til Instagram-vennen din

«Mute»-knapp demper all aktivitet.

Niklas Plikk, Tek.no

Har du en overivrig venn som har en tendens til å dele altfor mye på Instagram? Nå har det kommet en litt hyggeligere måte å få fred enn å slutte å følge personen helt.

Instagram ruller i disse dager ut en ny oppdatering med en etterlengtet dempe-funksjon, helt enkelt kalt «Mute».

Slik fungerer det

Trykker du på menyknappen på et innlegg vil du snart få opp en «mute»-funksjon.
Instagram

Fram til nå har du vært nødt til å slutte å følge noen på Instagram for å slippe å se oppdateringene deres i den vanlige bildestrømmen. Dette er et ganske drastisk steg, ettersom det potensielt har hindret det fra å se profilen deres og å sende dem direktemeldinger.

Nå kan du helt enkelt stoppe bildene deres fra å dukke opp i bildestrømmen din, uten at du begrenser resten av interaksjonen deres.

For å stoppe varslinger fra en venn trenger du bare å trykke på menyknappen på et nytt innlegg (⋯) og velge «Mute». Deretter kan du velge nøyaktig hvor mye du vil stoppe: Alle innleggene (inkludert stories) eller bare offentlige bilder.

Du vil fortsatt kunne sende meldinger og prate med personen du har «mutet», og det er ingen måter for personen å se at du har deaktivert innleggene i din bildestrøm. Du vil også få varsler hvis du tagges i et innlegg.

Oppdateringen rulles gradvis ut og vil trolig være tilgjengelig til mobilen din innen kort tid.

annonse