Til hovedinnhold

Adobe slipper Photoshop Camera til iOS og Android

Photoshop Camera lar deg redigere bildene dine nærmest til det ugjenkjennelige, med filtre og effekter.
Adobe
Stein Jarle Olsen

Adobes nye foto-app er nå tilgjengelig for nedlasting i App Store og Google Play Store.

Appen heter Photoshop Camera og byr på en rekke filtre og fotoeffekter du kan se og ta i bruk både før du tar bildet og etter. Appen skal være i stand til å kjenne igjen innholdet i bilder og gjøre automatiske justeringer i eksponering, farger og slikt på bakgrunn av det.

De mer avanserte redigeringsmulighetene fra den vanlige Photoshop-appen eller Lightroom får du ikke, men det er fort gjort å gjøre enkle justeringer selv om du ikke er fornøyd med den automatiske varianten. I portrettmodusen finner du for eksempel mulighet til å justere på den uskarpe bakgrunnen (bokeh) nærmest til det uendelige, og en egen «Face Light»-funksjon skal bidra til å unngå skarpe skygger i ansiktet.

En drøss av linser og filtre

Om du ikke liker det faktum at den vanlige kameraappen «speilvender» selfiene dine må det også nevnes at Photoshop Camera lagrer bildene sine slik du ser dem på skjermen, ikke speilvendt. Den har også egne filtre ment for mat- og landskapsbilder, for eksempel.

Hvis du ikke synes de eksisterende linsene og filtrene er spennende, finnes det dessuten en drøss av varianter tilgjengelig for nedlasting, deriblant drømmende månelandskap og gigantiske ispinner. Artist Billie Eilish er også inne med egne linser, sammen med flere kjente influensere. Foreløpig er de gratis, men det er ikke vanskelig å se for seg at Adobe kan komme til å selge disse i fremtiden.

Et litt irriterende element er at appen krever innlogging med Adobe-konto, så det er ikke like fort gjort å ta den i bruk som andre fotoredigeringsapper. Etter at du er innlogget er det imidlertid fort gjort å dele mesterverkene dine rett til Facebook, Instagram eller Whatsapp.

Appen konkurrerer jo dessuten i praksis med enhver annen app med liknende funksjoner, i tillegg til Instagram, Snapchat og TikToks egne innebygde filtre - selv om det skal sies at den ikke kan ta opp video, kun stillbilder.

Photoshop Camera er tilgjengelig nå for Android og iOS, men til Android er det kun nyere Pixel-, Galaxy- og Oneplus-modeller som er støttet foreløpig.

annonse