Til hovedinnhold

– Razer Blade kommer ikke til Norge

Har du lyst på den lekre spillmaskinen får du den neppe med den første.

Hardware/Las Vegas: Razer, produsenten av spilltilbehør, fikk mange øyne rettet mot seg da det gjort kjent at de har laget et helt egen bærbar spill-PC. Maskinen går under navnet Razer Blade, og er i følge produsenten selv den første virkelig bærbare spillmaskinen.

Det er en ganske drøy påstand, men de har ett poeng når du får den dype begrunnelsen på hvorfor enn bærbar maskin som kommer på markedet i 2012 er "den første". Tanken er nemlig at Blade skal være en god spillmaskin, noe det finnes mange og bedre av, men Razer ønsker samtidig å pakke kraften inn i et skall som holder en relativt sett anstendig vekt og tykkelse. Og kanskje viktigst av alt er maskinen temmelig stilren til spillmaskin å være.

For å spisse maskinen enda tydeligere mot spilleren har de inkludert sitt eget Switchblade-grensesnitt. Dette består av 10 dynamiske taster som har en egen liten skjerm som kan vise det ikonet du vil. I tillegg kommer et større LCD-panel som kan vise spillinformasjon fortløpende, brukes til å vise Youtube-filmer og mye annet via din Google-konto, eller rett og slett bare fungere som en trackpad.

Kommer ikke til Europa

Om du har siklet på denne lekkerbisken må vi dessverre skuffe deg. Vi tok en prat med Razer på årets CES-messe, som kunne fortelle at den ikke kommer hit til landet i overskuelig fremtid.

– Vi har ingen planer om å lansere Blade i Europa, og da heller ikke i Norge, forteller Arlene Koh, salgssjefen for Razer Europa.

– Det kan jo alltids skje at vi gjør det i fremtiden, men akkurat nå har vi ingen konkrete planer om det, forteller hun.

Videre blir vi fortalt at maskinen i første omgang skal lanseres i Nord-Amerika og Kina, og da allerede om tre til fire uker.

En annen talsperson for selskapet kan fortelle at de holder seg til disse to regionene i første omgang fordi det er der de har infrastrukturen for kundestøtte, supportnettverk og lignende på plass. Det er tross alt et stort steg for en produsent av mus og tastatur å tre inn i bærbar-markedet.

Vist frem på CES

Siden maskinen skal lanseres i blant annet USA og Canada, var den naturlig nok midtpunktet på Razers stand her på CES i Las Vegas. Et titalls fungerende maskiner var stilt ut til fritt bruk av messens deltagere.

Selv om den ikke kommer til Norge kan du få tak i den via andre kanaler. Den veiledende prisen ligger på 2800 dollar. Da kommer maskinen med en Intel Core i7-2640M-prosessor, 8 GB med DDR3-1333-minne og et Nvidia Geforce GT 555M-skjermkort. Skjermpanelet er på 17,3 tommer, med en oppløsning på 1920 x 1080 punkter.

I lanseringsartikkelen finner du mer informasjon om maskinvaren.

Vi fikk leke litt med Blade i noen minutter, og bilder kan du se rett under her.

annonse