Tek.no

Nyhet

Musikknettstedet Last.fm har blitt hacket

Er du medlem bør du bytte passord umiddelbart.

Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no
Niklas Plikk
8 Juni 2012 10:49

Det populære musikknettstedet Last.fm har blitt hacket, og flere passord skal være på avveie. Nå ber selskapet alle kundene sine om å bytte passord.

Last.fm skriver på nettsiden sin at de etterforsker en passordlekkasje, men velger å ikke si noe om hvor mange passord det er snakk om, hvordan lekkasjen har skjedd eller når det skjedde.

Millioner av passord på avveie

Etter at nettstedet opplyste brukerne sine har imidlertid sikkerhetsselskapet KoreLogic tatt ansvar, og kan rapportere om flere detaljer rundt Last.fm-lekkasjen. De kan fortelle at lekkasjen skal ha skjedd allerede for over et år siden, kanskje så sent tilbake som i 2010, og det har dermed antageligvis ikke noe med passordlekkasjen vi så for to dager siden på LinkedIn.com.

Hvorfor det tok Last.fm så lang tid å fortelle brukerne sine om innbruddet er ikke sikkert.

Sikkerhetsselskapet kan også fortelle at det tydeligvis skal gjelde hele 17,3 millioner passord, hvorav 16,4 millioner av dem (95 prosent) har blitt cracket fra deres raw-md5-kryptering. De forteller også at 43 000 av de lekkede passordene hadde ordet "lastfm" i seg, og de mest brukte ordene i passord fra nettsiden er "last", "music", "password" og "qwerty".

Bytt passord nå

For å bytte pasord kan du gå direkte til Last.fms passordside. Hvis du ikke husker passordet ditt kan du få et nytt passord.

Når du skal lage et nytt passord bør du passe på å lage det så sikkert som mulig, helst med både siffer, små og store bokstaver og gjerne symboler også.

Beskjeden om passordlekkasjen på Last.fm kommer bare to dager etter at 6,1 millioner LinkedIn-passord ble stjålet.

Les også: Det beste passordet er en setning

(Kilder: Last.fm, KoreLogic (twitter), Digital Trends)

Les også
Bytt passord på LinkedIn nå
Les også
Spion-loven CISPA godkjent i USA
Les også
Nordmenn stoler ikke på sosiale nettverk
annonse

Les også