Nyhet

33 gode apper: Disse gjør ferien mer spennende

Les vår store guide til nyttige og morsomme apper for norgesferien.

Før reisen

Har du planer om å feriere i Norge i sommer? Med de rette appene på telefonen eller nettbrettet er det lettere å planlegge reisen, gjøre de beste hotellkuppene, finne de mest spennende restaurantene, eller oppdage de mest interessante attraksjonene.

Utvalget av reiseapper er enormt, enten du ferierer i Norge eller i utlandet. I denne guiden presenterer vi apper vi synes det er verdt å pakke med seg når du skal på ferie i Norge. Men mange av appene er nyttige også for deg som har tenkt å sette snuten mot det store utland.

Til utlandet? Slik surfer du billigst i utlandet i sommer » (Mobilen.no)

Først noen apper som kan være kjekke å ha både før og under reisen:

Besøk Norge: Appen Visitnorway.no er en av de første appene du bør laste ned om du skal på ferie med bil, telt eller campingvogn, eller hvis du vil være ryggsekkturist. Appen gir deg oversikt over alle slags overnattingssteder, fra campingplasser og hoteller til fyr, gjestehavner og rorbuer. I tillegg får du en fyldig attraksjonsoversikt og aktivitetskalender for svært mange steder i Norge. Gratis for iPhone og Android.

Tid for lister: Alle trenger en reiseliste, og hvor ble det av den fra i fjor? Lag lister fra bunnen av, eller bruk en ferdig liste som basis for en egen. Listene kan enkelt deles via e-post. Packing Pro for iPhone (21 kr), Packing List for Windows Phone (gratis) og Packing List for Android (gratis).

Festival-appen! Victorinox lager ikke bare den legendariske verktøy-foldekniven, men også Festival Ready, en utmerket festival-app med lister, 3D-kart, lykt og værmelding. Gratis for iPhone og Android.

Hytta: Lurer du på om hytta, som halve slekta har tilgang til, er ledig andre uka i juli? Har noen tømt utedoen? Hvor mye gass er det igjen? Vår Hytte holder orden på alt du lurer på om hytta og sender påminnelser til deg og andre med tilgang til hytta. Gratis for Android og iPhone.

Se nordlys: NorwayLights gir deg tredagersvarsler for nordlys, og time-for-time-varsel på dagens dato. Med kart og fototips. Gratis for Android, iPhone og Windows Phone.

Onavo Extend reduserer databruken og viser deg hvor mye du har brukt.

Surf billigere: Det har lett for å bli en del surfing i ferien, bølger eller ei. Og ofte er det ingen trådløse nettverk å oppdrive, så det kan bli en dyr fornøyelse. Onavo Extend viser deg databruken, krymper data og kobler seg av når du er tilkoblet trådløst nettverk. Gratis for iPhone og Android.

Ekstra lommelykt: En ekstra lommelykt kan komme godt med.Brightest Flashlight slår alt tilgjengelig lys på mobilen på maks styrke. Gratis for iPhone og Android.

Prøv Geocaching! Finn skjulte «skatter» som er gjemt av andre geocachere. Geocaching er moro for hele familien, og dessuten får man litt sårt tiltrengt trim i ferien. Gratis for iPhone, Android og Windows Phone.

Finn vennene dine på festivalen! Kartet i Find my Friends oppdateres fortløpende, og nye venner kan inviteres via SMS. Android-appen kan finne iPhone-venner, men iPhone-appen kan ikke finne Android-venner. Gratis for Android og iPhone.

Transport: Disse appene hjelper deg med å finne ut når toget, bussen, båten eller flyet går. NSB for iPhone, Windows Phone og Android, Hurtigruten for iPhone og Android, SAS for iPhone og Android, Widerøe for iPhone og Android, Norwegian for iPhone og Android.