Tek.no

Nyhet

Dette armbåndet gir deg støt via en app på mobilen

Kan du bli kvitt dårlige vaner med Pavlok?

Pavlok
1 Okt 2014 19:00

Strømhalsbånd til hunder kjenner du til fra før. Det er riktignok ikke noe ekspertene vil anbefale at du utsetter hunden din for, men hva hvis du gir deg selv slike støt på armen? Ifølge utviklerne av støtarmbåndet Pavlok skal dingsen deres kunne hjelpe deg med å bli kvitt dårlige vaner, melder Engadget.

I disse dager prøver produsenten å samle inn 50 000 dollar via innsamlingstjenesten Indiegogo. Med en måned igjen har de nesten nådd målet sitt allerede. Armbåndet koster for øyeblikket 129 dollar, snaue 850 kroner, pluss frakt. I ordinært salg vil prisen bli 199 dollar.

If This Then That (IFTTT)

Armbåndet programmeres via en app som er basert på «If This Then That»-modellen (IFTTT). Denne skal komme både til Android og iOS. Foruten støt på mellom 17 og 340 volt, kan Pavlok også vibrere eller lage lyd.

For eksempel at du kan programmere armbåndet til å gi deg støt dersom du trykker for mange ganger på slumre-knappen på mobilen når alarmen går om morgenen. Andre eksempler er at du kan gi deg selv støt hvis du blir sittende for lenge i sofaen, eller at armbåndet begynner å ule høyt hvis GPS-en avslører at du har gått inn på McDonald's. Pavlok skal i prinsippet kunne brukes til å endre de fleste uvaner, så fremt du finner en IFTTT-oppskrift som fungerer.

På de laveste innstillingene vil du ikke få vondt av støtene, men snarere føle en prikking på armen. Det kan du for eksempel bruke til å minne deg på å ta medisiner til faste tidspunkt, eller til å piske deg en kilometer lenger på joggetur.

Foto: Pavlok

Utvikleren sier selv at Pavlok er «en gal idé» i promo-videoen sin på Indiegogo, men at det innimellom må noe slikt til for å få resultater.

Har dette noe for seg? Kommentér i forumet!

Forskere mener at det vil redusere smitte av sykdommer
– «Fist bump» bør erstatte håndtrykket »

(Kilde: Engadget, Indiegogo)

annonse

Les også