Tek.no

Nyhet

Er BlackBerry tilbake for alvor?

Den nye toppmodellen tenner i alle fall et lite håp.

Smartmania.cz
26 Aug 2014 14:30
annonse

BlackBerry (tidligere RIM) har gått fra å være en relativt stor mobilprodusent, til nærmest å ha forsvunnet helt de siste årene. Merkevaren, bedriftsprofilen, et rykte om god sikkerhet, samt en stor patentportefølje har likevel holdt selskapet i live.

Nå er de straks klare til å rulle ut sin nye toppmodell, BlackBerry Passport, som for første gang ble vist frem i slutten av juni. Sannsynligvis kommer den i salg i løpet av september i enkelte markeder.

Takket være Phone Arena vet vi litt mer om den nye mobilen nå, og det er flere ting som virker veldig positivt. Ikke minst har det dukket opp helt nye bilder av Passport på den tsjekkiske nettsiden Smartmania.

Se bildegalleri nederst!

Toppmodell med taster

De andre mobilprodusentene har for lengst forkastet mobiltastaturet. Det har ikke BlackBerry. Som på flere av deres siste modeller, får du både tastatur og touch-skjerm på nye Passport.

annonse

Formen på mobilen er imidlertid ganske unik. Den har en 4,5-tommers kvadratisk skjerm med en oppløsning på 1440 x 1440 piksler. Det vil altså si en høyere pikseltetthet enn på flere av de andre toppmodellene på markedet. Under skjermen sitter et QWERTY-tastatur fordelt på tre rader.

Bra batteri og mye minne

Batteriet er på hele 3450 mAh, noe som bør gi rimelig høy batterilevetid. Phone Arena nevner for øvrig at BlackBerry-sjef John Chen var først ute med å kalle iPhone-brukere «Wall-huggers», fordi de angivelig må holde seg i nærheten av en vegg med en stikkontakt for å lade sine iPhone-er hele tiden. Det lagde Samsung en reklamefilm av litt senere.

Ellers kan vi ta med at BlackBerry Passport skal ha hele 3GB minne, samt et 13-megapikselkamera med optisk bildestabilisering. Mobilen er bare såvidt annonsert av produsenten selv, så en større lansering hvor de avslører pris og tilgjengelighet burde være nært forestående.

Idol-programleder blir nektet å selge mobiltastaturet Typo
BlackBerry knuste dette tastaturet i retten »

(Kilder: Phone Arena, Smartmania)

annonse

Les også