Til hovedinnhold

Innrømmer at ny HTC One «jukser» i testprogrammer

– Men dette er ikke juks, det er en nyttig funksjon, hevder selskapet.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

I fjor ble det kjent at en rekke Samsung-toppmodeller, samt fjorårets HTC One-, One Mini- og One Max-modeller, inneholdt programkode som gjorde at disse telefonene skrudde opp hastigheten under ytelsestesting. Dermed kom disse telefonene bedre ut i kjente testprogrammer som AnTuTu og Quadrant, enn de ville gjort uten optimaliseringene. En av produsentene av testprogrammer, Futuremark, fikk til slutt nok og valgte å diskvalifisere telefonene fra testprogrammet 3DMark. Samsung valgte til slutt å fjerne optimaliseringen med oppdateringen til Android 4.4.2.

Det ser imidlertid ut til at HTC velger å fortsette med å optimalisere ytelsen i sine telefoner.

Ifølge Cnet.com innrømmer HTC at den nye HTC One (M8)-toppmodellen opererer på en høyere hastighet når man kjører et testprogram, enn når man kjører andre apper.

HTC One (M8) har oppnådd toppscore i flere testprogrammer, blant annet foran Sony Xperia Z2 og Samsung Galaxy S5 i testprogrammet AnTuTu 4. Men da nettstedet ePrice testet den nye HTC One-modellen både i testprogrammet AnTuTu 4 og i AnTuTu X, viste det seg at både Z2 og S5 var raskere enn HTC One (M8).

HTC One (M8) får høyere score i AnTuTu enn i AnTuTuX, som er laget for å oppdage og forhindre «juks» i ytelsestester.Kilde: eprice.com.tw / GSM Arena

AnTuTu X er en nyere versjon av AnTuTu, spesielt laget for å forhindre juks under testingen, skriver GSM Arena.

Mener det ikke er juks

HTC sier i en uttalelse til Cnet.com at de ikke ser på dette som juks.

«Benchmarkprogrammer prøver å finne ut maks ytelse for prosessoren og grafikkprosessoren, og som på en motor i en sportsbil prøver våre ingeniører å optimalisere for ulike scenarioer for å gi best mulig ytelse», heter det i uttalelsen.

Ifølge HTC har de nå gjort det mulig også for utviklere av andre apper å aktivere det de kaller «High Performance Mode». Men under vanlig bruk prøver programvaren å finne det beste kompromisset mellom ytelse og batteritid.

«Men vi tror på valgmulighet for kundene, siden det kan være tilfeller der behovet for høy ytelse er viktigere enn batteritiden», sier HTC.

Vi holder på å teste HTC One (M8) nå:
Her er vår sniktitt på den nye telefonen »

(Kilder: Cnet.com, GSM Arena)

Mer om
annonse