Tek.no

Nyhet

Et portabelt solcellepanel

SunJack kan lade duppedittene dine mens du er på farten.

7 Mai 2014 12:31

En mobiltelefon uten strøm kan skape panikk hos de fleste av oss, men dette kan heldigvis løses med relativt enkle midler: en lader og en kontakt. Men om du er på farten er muligens en portabel solcellelader tingen. Det er der SunJack kommer inn.

Stor ladekapasitet

De to modellene fullt utbrettet.

SunJack er egentlig bare en liten remse med solcellepaneler som kan brettes ut og tas med på farten. Produktet finnes i to formater: en 14-watts modell og en 20-watts modell. De to modellene varierer også likeledes i størrelse. I praksis skal du bare kunne brette ut solcellepanelene og begynne og lade, men SunJack har mange flere «highlights» enn bare solcellelading.

SunJack 14 W i beskyttelsesesken sin.

For det første ser SunJack ut til å være relativt enkel å ta med seg, ettersom den lille remsen kan brettes inn som en liten bærbar datamaskin og tas under armen. For det andre lader SunJack ganske raskt.

Det skal i følge skaperne kun ta 5 timer å lade de begge to modellene fullt opp. Deretter skal 14-watts-modellen kunne lade opp hele 4 iPhone-batterier på 1,570mAh før den går tom, mens det tilsvarende antallet er 8 iPhoner for 20-watts-modellen. På begge modellene finner du to USB-utganger, og disse skal visstnok være i stand til å spytte ut nok strøm til at ladingen vil gå like fort som fra en vanlig veggkontakt. Smart.

Stor kapasitet og... lommelykt?

Ikke alle solcelleladere kommer med innebygd lommelykt.

Den store ladekapasiteten skal skyldes et litium-polymer-batteri, som skaperne bak SunJack har maktet å fylle mer effektivt enn man tidligere har greid. Selv sier de at man kan «...tenke på det som å øke trykket i vannkrana slik at det kommer mer vann ut.» Foruten å lade opp det innebygde batteriet, skal man selvfølgelig også kunne lade direkte fra solcellepanelet mens det lader.

Man kan også få tak i egne 2,5-watts pærer som kan kobles til SunJack via USB.

Batteripakka har for øvrig en innebygd lommelykt, slik at man lettere skal kunne finne frem på teltturen når man må opp for å gjøre sitt fornødne kl. 2 om natten. Det er også mulig å koble til spesialdesignede LED-pærer på 2,5 watt, som kan plugges rett i USB-utgangen. Igjen: ganske smart.

For inntil kort tid siden var imidlertid SunJack bare en drøm, ettersom Kickstarter-kampanjen inntil svært nylig nådde finansieringsmålet på 30 000 dollar.

Nå som målet er nådd vil produktet bli lansert, men du kan fortsatt sikre deg SunJack billigere ved å donere penger til prosjektet på Kickstarter.

Mange vil gjerne ha noe som ikke er avhengig av sollys:
Med Jump slår du to fluer i én smekk! »

(Kilde: Übergizmo)

annonse

Les også