Polar med første Android Wear-baserte treningsklokke

Men den fungerer enten du har Android-mobil eller iPhone, lover Polar.

Polar har introdusert sitt nyeste tilskudd på treningsfronten: GPS-klokken Polar M600. Mens tidligere treningsklokker fra den finske produsenten har benyttet Polars eget proprietære grensesnitt, kommer M600 med Googles Android Wear-plattform. Men selv om den har Android Wear, skal den ifølge Polar også fungere fint med iOS – men antagelig med en del begrensninger.

Polar M600 fås i både svart og hvitt.

Overgangen til Android Wear virker fornuftig, all den tid smartklokker har fått stadig flere funksjoner som tidligere har vært forbeholdt dedikerte treningsklokker. Telling av skritt, GPS-sporing av treningsøkter og innebygd pulsmåling er noe du finner i mange av dagens smartklokker, samtidig som de tradisjonelle produsentene av treningsklokker har begynt å bygge inn smartklokkefunksjoner i sine produkter.

Med Android Wear vil man ha tilgang til et større utvalg apper, samt at man kan bruke Googles stemmekontroll.

– Polar skapte den første hjertefrekvensmåleren, den første aktivitetsmåleren, og nå er vi første leverandør av bærbar sportsteknologi til å introdusere en smartklokke som virkelig er optimalisert for sport. Med Android Wear vil Polar M600 kunne tilby våre kunder utallige muligheter for å skreddersy sin smartklokke, og fortsatt dra nytte av Polars unike erfaring og veiledning, sier Marco Suvilaakso, Chief Strategy Officer hos Polar i en pressemelding.

Måler pulsen gjennom huden

Pulsmåleren på baksiden har seks LED-er. .

Ifølge Polar skal selskapet ha kombinert selskapets egen ekspertise innenfor trening med Android Wear. I tillegg til at du som nevnt kan bruke stemmekontrollen til Android Wear, kan du også motta meldinger og varsler fra sosiale medier, og du kan også synkronisere musikk gjennom Google Play Musikk, og få tilgang til musikken fra klokken selv om du ikke har med deg telefonen.

Det er imidlertid treningsfunksjonene som er det viktigste. Klokken har innebygget pulsmåler, og produsenten hevder at de ved å bruke hele seks LED-er i pulsmåleren (mot typisk to), samt egne algoritmer, skal oppnå spesielt pålitelige pulsmålinger. Om det stemmer, får vi se når vi etter hvert får klokken inn til test. Pulsen måles kun når du starter en treningsøkt, ikke kontinuerlig gjennom døgnet. Foretrekker du pulsbelte så fungerer klokken også med Polars eget H7-belte. Dette er ekstrautstyr og koster 6-700 kroner.

Klokken har en 1,3 tommer stor berøringsskjerm i farger. Glasset er av typen Corning Gorilla Glass, som skal gi noenlunde god beskyttelse mot riper.

Last ned treningsprogrammer

Du får tilgang til informasjon om aktivitet, søvn og trening både på mobilen og via en nettside.

Via Android- eller iOS-appen Polar Flow kan du få oversikt over treningsøkter, aktivitet og søvn, mens du kan få mer avansert analyse av trening, restitusjon og fremgang via en tilsvarende nettjeneste. Det er også mulig å legge inn tilpassede treningsprogrammer, som kan lastes ned gratis.

Batteritiden er oppgitt til 48 timer. Dette er ikke så verst til å være en Android Wear-klokke, men sammenlignet med pulsklokker med proprietære operativsystemer er det dårlig. For eksempel oppgir Polar en batteritid på opptil 24 dager for sin egen Polar M400-modell, og 14 dager for Polar A360.

Polar M600 kommer på markedet senere i år til en veiledende pris på 3599 kroner.

Vi har testet flere mange treningsklokker fra både Polar og andre:
Her finner du de nyeste testene av treningsklokker og aktivitetsarmbånd »

Les også
Denne smartklokken drives av kroppsvarme
Les også
Polar A360: Polars lekre aktivitetsklokke kan bli skikkelig bra
Les også
Garmin Forerunner 920XT: Dette er den beste treningsklokken vi har testet
Les også
Fitbit Surge: Denne er både aktivitetsarmbånd og brukervennlig treningsklokke i ett
Les også
Polar M400: Polar M400 er det beste fra Polar V800, til en mye mer fornuftig pris
annonse