Tek.no

Nyhet

Ludo i iPhone-trøbbel

29 Jan 2011 08:35Først publisert 15 Juli 2010 14:51
annonse

Ludo Store, en del av Ludo-familien til Idar Vollvik & co., har tjuvstartet salget av iPhone 4 i Norge . Offisielt kommer Apples nye mobiltelefon i salg – etter alt å dømme – i slutten av juli.

De sideimporterte iPhone 4-telefonene som Ludo Store selger fra 9 000 kr og oppover, leveres ikke med såkalte micro-SIM - den nye typen SIM-kort som brukes i iPhone 4 og iPad. Ludo Store opplyser ikke om dette, noe Forbrukerombudet reagerer på.

- Det er et klart prinsipp at alle vesentlige begrensninger i en vare skal fremgå av markedsføringen, sier seksjonssjef Bente Øverli i Forbrukerombudet.

- En grunn til at mange velger å betale en overpris for denne telefonen nå er for å være den første til å ta i bruk det nye produktet i vennegjengen. Når det viser seg at man må vente relativt lenge før man kan få tak i kompatible SIM-kort til telefonen, forsvinner mye av vitsen med å betale ekstra for å få telefonen før lanseringsdato. Det er derfor veldig viktig at denne informasjonen kommuniseres til forbrukere som tenker å kjøpe en iPhone 4 før den offisielle lanseringen i Norge, sier hun.

- Klipp til micro-SIM selv
Forbrukerombudet skriver i et brev til Ludo Store at de ikke kjenner til at det går an å klippe om et ordinært SIM-kort til et micro-SIM. Det har imidlertid dukket opp en rekke guider og videoer på nettet som nettopp viser hvordan dette gjøres – og som bekrefter at det fungerer.

annonse

Se også: Slik får du micro-SIM på to minutter

Likevel kommer ikke Ludo unna av den grunn. Kunden som har klaget til Forbrukerombudet opplyser nemlig at hun fikk beskjed om å klippe til eget micro-SIM da hun ringte Ludos kundeservice, men også at reklamasjonsretten i så fall opphørte.

På nettsidene opplyser ikke Ludo Megastore om at du trenger micro-SIM overhodet, mens Ludostore hevder at et slikt kort kan bestilles hos operatøren. Ifølge Forbrukerombudet er det derimot kun én operatør som tilbyr sine kunder micro-SIM, men at denne operatøren ikke har flere på lager for øyeblikket.

Forbrukerombudet krever at Ludo innen 30. juli synliggjør i annonser og på bestillingssidene at man trenger micro-SIM for å bruke iPhone 4, samt at de opplyser om hvor og hvor raskt kunden kan skaffe seg dette hos sin norske operatør. Ludo Mobils kundeservice blir også bedt om å gi korrekte opplysninger om micro-SIM fra nå av.
- Vi har ingen problemer med å etterleve Forbrukerombudets ønske om mer informasjon, sier administrerende direktør Idar Vollvik i Ludo Mobil til Aftenposten.

Les også
Vollvik og NetCom vil kjøpe Tele2
Les også
Blir du kjøpt av Vollvik?
Les også
- Lik pris på iPhone 4
Les også
Deksel skal stanse iPhone 4-kritikk
annonse

Les også