Nyhet

Samsung viser nye 3D-Smart TV-er

Bare kort tid etter at LG annonserte et flimmerfritt, passivt 3DTV, kommer Samsung på banen med sin egen, aktive 3D-teknologi som lover mindre svimmelhet enn på tidligere, flimrende 3DTV-er.

Som vi har skrevet, krangler Samsung og LG om 3D-standarden. På torsdag foretok Samsung en demonstrasjon av sin nye serie med 3D-Smart TV-er som et mottrekk i den pågående kampen om markedsandelene i Smart TV- og 3DTV-markedet.

En stadig mer sammenknyttet hverdag

Den nye serien kommer i 46 og 55 tommers utgaver med tynne rammer og 3D-lyd, og er fullstappet med egenskaper og tjenester fra Samsungs Smart HUB-teknologi – deriblant Video-on-Demand (VOD) i 3D, Skype, GTalk og YouTube – samt en egen nettleser.

Via DLNA-teknologien vil man også kunne koble til alle tilknyttede og kompatible harddisker og andre enheter for å se innholdet direkte på TV-en. Hvis man har en Android-telefon fra Samsung eller en Galaxy Tab, kan man kontrollere TV-en gjennom disse.

Redusert flimmer og crosstalk

Blant de viktigste nyhetene er den nevnte reduksjonen av flimmer og crosstalk som har bidratt til dårlig bildekvalitet, svimmelhet og hodepine ved tidligere aktiv lukkerteknologi. De nye TV-ene vil i tillegg bli levert med lette aktive 3D-briller.

Samsung har som målsetting å selge 12 millioner Smart TV-er i år, og i fjor tok de over halvparten av 3DTV-markedsandelene med 62,9 prosent i USA og 56,4 prosent i Europa. Samsung forventer også at det øvrige salget av sine flatskjermer vil havne på 45 til 50 millioner enheter i 2011.

Prislapper og lanseringsdatoer for det norske markedet har ennå ikke blitt avklart.

(Kilder: Akihabaranews, CDRinfo, Yonhap News)

Les også
Samsung dropper eksklusivitet for 3D-Blu-ray?
Les også
Passiv 3D slår an
Les også
Se TV-sendinger med Samsung Galaxy
Les også
Samsung og LG krangler om 3D-standard
Les også
Nå slipper du flimring på din 3DTV
Les også
– Aktiv lukker-3D helsefarlig
Les også
LG viser også 3D-muskler
Les også
Nye godbiter fra Samsung
annonse