Til hovedinnhold

Facebook-tabben du ikke må gjøre

[Side 3] Det finnes selvfølgelig en haug med Facebook-tabber du kan gjøre. De fleste av dem er likevel enkle å styre unna så lenge man er relativt edru eller klarer å holde hodet skrudd på. Samtidig finnes det noen tabber som du gjør uten at du kanskje er klar over det.
En av dem er å ikke svare på venneforespørsler fordi du ikke ønsker at personer skal se hva du skriver og gjør på Facebook.
Det er i så fall en gigantisk tabbe.
Med en gang en person har bedt om å bli din venn vil den personen kunne se alt du poster på Facebook, og det du gjør kommer opp i deres nyhetsfeed. Dette gjelder kun det du velger å skrive til «everyone» - noe som er normalen for veldig mange (se hvordan du forandrer det under).
Sagt på en annen måte - inntil du takker ja eller nei så kan man nesten se på de som har spurt om å bli venn med deg som en nestenvenn som har tilgang til hva du mener, gjør og skriver.
Ny funksjon gjør det verre
Facebook har laget en ny funksjon som er relativt nylansert som gjør det hele enda verre ved at du kan velge «not now» som en slags pauseknapp på venneforespørselen istedenfor «ignore.» Hvis du velger dette så vil personen fortsatt se nyhetsfeeden din.
For å virkelig avslå en venneforespørsel må du nå gå inn på din «request»-side (samme side hvor du finner spørsmål om grupper og mye annet), velge «hidden request» og velge «delete request.» Så lett er det ikke. (Du finner requests ved å trykke home og kikke på høyre side).
Inntil du gjør det kan personen som spurte om å bli din venn se alt du gjør. Eller så kan du velge å skru om på hvem som kan se dine oppdateringer. Det gjør du ved siden av share-knappen. Trykk på låsen og «friends only» hvis du bare vil at dine venner skal se det.

Mer om
annonse