Tek.no

Nyhet

Snart kan du tekste enda raskere

Swype 3.0 beta er klar for nedlasting.

14 Juni 2011 15:33

Swype er skriveteknologien som skal få fart på skjermtastingen. Nå er det sluppet en betaversjon med flere nyheter.

Det er to store endringer i Swype 3.0. Du kan rette ved å berøre skjermen, og alternative ord vises i en vertikal linje.

Om du ikke kjenner Swype fra før, så er det en måte å skrive inn tekst på noen mobiltelefoner og enkelte nettbrett på. På skjermen får du se et vanlig tastatur, men i stedet for å stykke på en og en bokstav i et ord, så sveiver du bare innom bokstavene i ordet med et langt fingerstrøk. Bokstavene du var innom sammenliknes med alternativer fra ordboken, og Swype foreslår det ordet som er antatt å være det mest sannsynlige.

En av nyhetene er altså at du får alternative ord opp i en horisontal linje over tastaturet, og ikke i et eget vindu som spretter opp. En annen viktig nyhet er at stavekontrollen for prediktiv tekt nå virker også når du skriver bokstav for bokstav. Du er med andre ord ikke avhengig av å sveipe for at skrivingen skal gå raskt. Betaversjonen støtter også flere skjermstørrelser.

Ikke på norsk ennå

For den som vil prøve seg på Swype Beta 3.0 er det verd å nevne at den ikke vil fungere på enheter som har Swype forhåndsinstallert fra produsent. Den er foreløpig heller ikke tilgjengelig med norsk språk, så nytteverdien av beta-applikasjonen er lik null for den som skriver på norsk.

Men oversettelsen dukker nok opp, og til det skjer kan du i alle fall se på disse videoene Swype har laget for å beskrive den nye versjonen:

Les også
Nå kan du snakke japansk
Les også
8 stk treningsapper til mobilen: De beste appene for trening
Les også
Her er lesernes drømme-apper
annonse

Les også