Til hovedinnhold

Endelig Google Maps-navigasjon i Norge

Nå får du skikkelig sving-for-sving-navigasjon gratis i Android-telefonen din.

I USA har Android-brukerne lenge kunnet bruke Google Maps til å navigere bak rattet. I Norge har vi imidlertid ikke hatt tilgang til Google Maps' nye sving-for-sving-navigasjon. Før nå.

Google Maps Navigation Beta ble nemlig lansert for Norden i løpet av Googles pressearrangement i Stockholm i dag. Det vil si at ekte bilnavigasjon nå er gratis for deg som har en Android-telefon, der en stemme i mobilen din forteller hvilken vei du skal svinge mens du i 3D ser hvor du befinner deg.

Dersom du ikke finner applikasjonen "Navigasjon" i hovedmenyen din, kan du laste ned versjonen av Google Maps med navigasjon fra Android Market.

Andre plattform med gratis navigasjon

Før Googles arrangement i dag er det bare Nokia som har stilt med gratis navigasjon i de fleste av telefonene de lanserer i Norge. Enkelte andre produsenter bare unntaksvis har spandert navigasjonsprogrammer i enkelte av sine modeller.

En rekke navigasjonsprogrammer fra tredjepartsleverandører har vært å få kjøpt for penger i Android Market, men det spørs hvor mange som kjøper programmene etter at Android etter hvert får tilsvarende funksjonalitet innebygd i stadig større deler av verden.

Les også: Test av apps for bilnavigasjon »

annonse