Tek.no

Nyhet

Nå gjør de rooting tryggere

Einar Eriksen
27 Mai 2011 12:08

Både Sony Ericsson og HTC har den siste tiden gått for låst bootloader i Android-telefonene sine. Nå snur de to produsentene.

En bootloader gir en stor trygghet dersom du rooter telefonen din. Denne kan starte opp helt uten at noe som helst annet på telefonen din fungerer, og fra bootloaderen kan du legge inn en ny ROM på telefonen - noe av det samme som å gjeninstallere Windows på PC-en.

Uten en bootloader er du uten denne sikkerheten om du skal bytte ut ROM-en, og du risikerer at telefonen din helt slutter å fungere. Å bytte ut en låst bootloader med en ny ulåst bootloader innebærer også en risiko.

Lanserer opplåsningsverktøy

Sony Ericsson har lansert et verktøy som låser opp bootloadere i deres telefoner med låste bootloadere, Xperia Play, Xperia Neo og Xperia Arc, men foreløpig er det slik at du ikke får originale oppdateringer fra Sony Ericsson om du velger å bruke verktøyet.

HTC på sin side har låste bootloadere i Incredible S og Sensation av de norske modellene. De har ikke lagt ut et tilsvarende verktøy som Sony Ericsson, men har gått offisielt ut med en bekreftelse på at de ikke lenger vil låse bootloaderne i deres enheter.

(Kilder: gsmarena.com 1, 2, engadget.com)

Les også
Å kjøpe HTC Sensation kan bety trøbbel
Les også
Nå kan du klokke Galaxy S II til 1,5 GHz
Les også
– Straks Gingerbread til Galaxy S
Les også
Slik rooter du Samsung-telefoner
Les også
Nå kan du overklokke Nexus S
Les også
Slik rooter du HTC-telefoner
Les også
Nå kan Xperia X10 rootes
annonse

Les også