Nyhet

Slik redder du slettede SMS

Har du slettet en viktig SMS behøver det ikke bety at den er borte for alltid. Du trenger ikke nødvendigvis å kontakte dataetterforskere heller. Norske InsideOut Forensic tilbyr programvare som lar deg gjøre jobben selv.
Programmet heter SIMCon, og forutsetter at du har en vanlig smartkort-leser og en PC med Windows operativsystem. Er disse tingene på plass kan du kopiere alle data fra SIM-kortet over til en PC, der informasjonen analyseres. Her vil du også finne meldinger som er slettet, eller meldinger som er skrevet i et format som ikke er støttet av telefonen din.
Programvaren kan kjøpes via Internett og koster 95 euro (ca 800 kroner). Kan du dokumentere at du jobber i Politiet får du den gratis.
Programmet skal kunne redde viktig informasjon, men det finnes nok en del brukere med helt andre hensikter. SIMCon kan også benyttes av personer som ønsker å snoke i andres privatliv ved å lese meldinger som er slettet.
Har du virkelig viktig informasjon du vil ha berget, kan det imidlertid lønne seg å ta kontakt med profesjonelle dataetterforskere. Da vil du også kunne finne frem til informasjon som er lagret i mobilens minne, og ikke bare på SIM-kortet. Det finnes riktig nok utstyr for å analysere mobiltelefoner også, men dette utstyret er relativt kostbart (fra 6000 til 12000 kroner, avhengig av løsning.
Men samme hvilken løsning du velger skal du være klar over at ikke all informasjon lar seg gjenopprette. Nye tekstmeldinger vil overskrive data fra slettede meldinger, fordi mobilen vil oppfatte plassen der de slette meldingene ligger som ledig minne. På samme måte vil en MMS med bilde kunne overskrive hundrevis av gamle SMS.

Les også
To sekunder bak norgesrekorden
Les også
10 øre per SMS
Les også
Svindyr SMS til USA
Les også
Slik oppdaterer du mobilen din
Les også
Slik sikrer du dine kontakter
annonse