Til hovedinnhold

Ringepriser i ny utgave

Tusenvis av våre lesere har siden lansering i fjor testet priskalkulatoren Ringepriser – tjenesten som hjelper deg å finne ditt rimeligste mobilabonnement. Med noen enkle grep får du nå enda raskere og lettere oversikt over de abonnementene som passer ditt ringemønster; vi har byttet ut ”sliderne”, og har isteden fire knapper som symboliserer ditt forbruk: Lite, Middels, Mye eller Veldig mye.

Vi håper det vil gjøre det enda enklere å finne frem til de abonnementene som passer best i forhold til ditt ringemønster. Samtidig har du fortsatt mulighet til å finjustere i forhold til ditt ringemønster.

Fire kategorier
For å gjøre det enklere å bruke Ringepriser, har vi delt opp i fire brukerkategorier som vi håper og tror gjenspeiler bruksmønstrene til en god del norske brukere. Tallene er basert på Post- og teletilsynets EKOM-rapport, samt tilbakemeldinger fra operatørene og redaksjonens vurderinger. På Telepriser.no virker det som om ingen burde betale en krone for mobiltelefoni – eller maks 163 kroner per måned hvis du er ”storbruker”. Vi synes dette høres litt for godt ut til å være sant, og har derfor oppjustert våre nivåer i de øverste kategoriene.

- Jeg tror de fleste raskt vil kjenne seg igjen i ett av de fire nivåene som man velger mellom på den nye forsiden. Hvis ringemønsteret er langt unna de foreslåtte alternativene finner du fortsatt sliderne nederst på neste side, sier utviklingssjef Amund Espelien i Mobilen.no.

- Sliderne var tungvinte å bruke og vi ville derfor bytte ut med noe enklere. Vi mistenker også at mange ikke husker alle detaljene fra telefonregningen, men at de har en følelse av om de ringer "lite, "middels" eller "mye". For superbrukerne har vi lagt til et ekstra nivå "veldig mye" som finner billigste abonnement for deg som ringer rundt 1 700 ringeminutter i måneden, sier Espelien.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Ringepriser-listene
Ser vi på de tre beste abonnementene i hver kategori i Ringepriser, får vi følgende resultat:

Lite – 18 ringeminutter, 10 SMS, 0 MMS, 0 MB data(per uke)Ludo Mobil Terningkast 6 – 0 kroner per måned
Tele2 Sheriff – 0 kroner per måned
One Call Mobil Faktura – 14 kroner per måned

Middels – 39 ringeminutter, 25 SMS, 1 MMS, 0,5 MB data(per uke)
Ludo Mobil Terningkast 6 – 29 kroner per måned
Tele2 Sheriff – 35 kroner per måned
One Call Mobil Faktura – 68 kroner per måned

Mye – 114 ringeminutter, 75 SMS, 3 MMS, 1 MB data(per uke)
One Call Mobil Folkepakka – 225 kroner per måned
Ludo Mobil Rød - 241 kroner per måned
Tele2 Flex – 257 kroner per måned

Veldig mye – 400 ringeminutter, 150 SMS, 5 MMS, 3 MB data (per uke)
One Call Full Pakke – 523 kroner per måned
Talkmore Fastpris – 596 kroner per måned
Mobildeal Extreme – 636 kroner per måned

Husk at du selv kan justere antall ringeminutter, SMS, MMS eller mengde datatrafikk under resultatlistene for å få en enda mer korrekt liste i forhold til ditt ringemønster. Prøv Ringepriser her!
 

Mer om
annonse