De kommuniserte bare med emoji-er i én måned

Gikk overraskende bra, ifølge paret.

Det var nok i utgangspunktet et nokså hårete mål Alex Goldmark satte seg da han bestemte seg for at all digital kommunikasjon med kjæresten skulle utelukkende gjøres med emoji-er i en hel måned.

BGR kan imidlertid melde at både forholdet og prosjektet en måned senere ser ut til å være på skinner. Her kan du lese om hvordan det gikk!

Fungerte overraskende bra

Goldmark, som for øvrig til daglig jobber i den store, New York-baserte radiostasjonen WNYC, presenterte prosjektet for omtrent en uke siden i sitt eget program, New Tech City. Kort og godt gikk det ut på at han og kjæresten Liza ikke skulle bruke så mye som et komma av alfabetet i sine digitale samtaler. Med andre ord: de kunne bre kommunisere med emoji-er.

For de uinvidde er en emoji for øvrig en liten animasjon eller tegning som uttrykker en følelse eller en ting, gjerne i form av en smiley, et hjerte eller andre kjente symboler.

Til tross for at slike symboler åpenbart har sine begrensninger, skal det overraskende nok ikke ha vært store vansker med å kommunisere. Stort sett greide paret å formidle hva de mente. Meldinger om handlelister og følelser gikk helt smertefritt, mens lengre historier og diskusjoner var litt mer utfordrende.

Ifølge Goldmark var det vanskeligste å uttrykke dype tanker. Det var heller ikke spesielt lett å nyansere kommunikasjonen og lage detaljerte beskrivelser.

Noen forhåndsregler

Før du setter deg ned med din bedre halvdel og planlegger det samme, er det imidlertid viktig å ha noen ting i bakhodet. Noe av det første Goldmark og kjæresten gjorde var for eksempel å bestemme seg for en individuell avatar-emoji som kunne uttrykke ordet «Jeg».

Det er vanskelig å være sur med disse for hånden. Goldmark opplevde at han sendte flere «klissete» og sjarmerende meldinger enn han egentlig ville gjort om han hadde ord til rådighet.Foto: Torstein Norum Bugge/teknofil.no/Skjermdump fra Messenger

På den måten kunne Goldmark for eksempel først taste inn sin avatar, og deretter en buss, noe kjæresten kunne forstå som setningen «...nå går jeg på bussen».

Goldmark vedgår uansett at det var lettest å få fram enkle budskap, og – overraskende nok – positive meninger. Det er tross alt ikke så lett å be noen om å dra lukt til helvete med søte små tegninger av kattunger, ender og stjerner.

Bruker du emoji-er mye?
Nå kan du lage emoji av deg selv! »

(Kilde: WNYC via BGR)

annonse