Tek.no

Nyhet

Google og iRobot inngår samarbeid for å gi deg «nestegenerasjons» smarthjem

iRobot
1 Nov 2018 09:46

Det har snart gått ett år siden iRobot – du vet, de som lager de populære robotstøvsugerne kalt Roomba – tenkte de kunne bruke den lille robotens kartleggingsfunksjon til å gi deg bedre Wi-Fi.

Nå har de også inngått et samarbeid med teknologigianten Google. Målet er tydeligvis å lage «nestegenerasjons» smarthjem ved å bedre utnytte mulighetene som ligger i moderne roboter og annen teknologi.

Stemmestyrte roboter

Nøyaktig hva som kan komme ut av samarbeidet vet vi ikke, men akkurat dette med kartleggingen av hjemmet for å gjøre det enklere å få opp andre smarte systemer nevnes.

Hand-out

Ellers er jo stemmestyrte roboter det helt åpenbare. Google Assistent kan selvsagt brukes til å styre roboten, og det er aktuelt selv i Norge med norsk språkstøtte og Google Home-høyttalere i opptil flere hus.

Da snakker vi ikke bare om å be Roombaen starte en rengjøringsjobb, men faktisk fortelle den nøyaktig hvor den skal støvsuge ettersom den har lagd et kart over boligen din.

«Hey Google, støvsug kjøkkenet» kan da bli en vanlig kommando å høre etter at julebaksten har blitt satt i ovnen.

Men det vil selvsagt kreve at robotstøvsugeren har det som skal til for å kartlegge omgivelsene og forstå hva som er hvor. Ikke overraskende trekker iRobot derfor fram den nye Roomba i7+ som både har planløsninglagring og stemmeassistentintegrasjon på skrytelista.

Fikk du med deg vår test av Google Home?
Både hat og elsk kommer med denne smarthøyttaleren >>>

(Kilde: TechRadar)

Les også
Robothunden Aibo gjør comeback etter 20 år – vi har lekt med den nyeste versjonen
Les også
Google sporer deg selv om du har skrudd av posisjonsloggen
Les også
Roomba vil bruke robotstøvsugeren til å kartlegge WiFi-dekningen i hjemmet ditt
annonse

Les også