Til hovedinnhold

Apple Music vokser kraftig

Apple har endelig delt noen flere tall, og det ser lyst ut for tjenesten.

Apple

Spotify skryter jevnt og trutt av fremgangen sin, men Apple har valgt å holde sine abonnentstall tettere til brystet foreløpig når det gjelder sin Apple Music-tjeneste. Nå har vi imidlertid fått et nytt tall fra offisielt hold som indikerer at tjenesten er i sterk vekst.

Som blant andre TechCrunch melder dukket visesjefen for Apples Internett-avdeling Eddie Cue opp på SXSW-messen nylig, hvor han avslørte at Apple Music nå har kommet opp i 38 millioner betalende brukere.

De forrige, offisielle tallene er fra september i fjor, da Apple kunngjorde at de hadde nådd milepælen på 30 millioner abonnenter. Det betyr i så fall at tjenesten har hentet inn åtte millioner nye, betalende brukere i løpet av de fem siste månedene.

Enn så lenge har Spotify imidlertid fremdeles et solid forsprang. I januar i år nådde tjenesten 70 millioner betalende brukere, hvorav de siste 10 millioner kom i løpet av de siste fem månedene.

Vokser raskere enn Spotify

Erkekonkurrenten Spotify ligger ennå langt foran Apple Music, men har god grunn til å være bekymret i tiden fremover. Bilde: Gil C/Shutterstock.com

Den forrige store milepælen til Apple Music på 20 millioner kom helt tilbake i desember i 2016, så de nye tallene tyder dermed på at veksten stadig går raskere for Apples musikktjeneste.

I begynnelsen av februar rapporterte vi at Apple Music øker over dobbelt så raskt som hovedkonkurrenten Spotify i USA, og at tjenesten snart tar igjen Spotify i landet. Den månedlige økningen skal ha ligget på fem prosent den siste tiden, mens Spotify kun har ligget på to prosents månedlig økning.

Apple Music er godt posisjonert til å bli en riktig farlig konkurrent, med tanke på at tjenesten nå er tilgjengelig i 115 land og kommer forhåndsinstallert på alle iOS-enheter. Til sammenligning er Spotify ennå kun tilgjengelig i 65 land, ifølge tjenesten selv.

Spotify slår nå ned på musikkpirater »

annonse