Tek.no

Nyhet

Apple Music vokser kraftig

Apple har endelig delt noen flere tall, og det ser lyst ut for tjenesten.

Apple
14 Mar 2018 18:00

Spotify skryter jevnt og trutt av fremgangen sin, men Apple har valgt å holde sine abonnentstall tettere til brystet foreløpig når det gjelder sin Apple Music-tjeneste. Nå har vi imidlertid fått et nytt tall fra offisielt hold som indikerer at tjenesten er i sterk vekst.

Som blant andre TechCrunch melder dukket visesjefen for Apples Internett-avdeling Eddie Cue opp på SXSW-messen nylig, hvor han avslørte at Apple Music nå har kommet opp i 38 millioner betalende brukere.

De forrige, offisielle tallene er fra september i fjor, da Apple kunngjorde at de hadde nådd milepælen på 30 millioner abonnenter. Det betyr i så fall at tjenesten har hentet inn åtte millioner nye, betalende brukere i løpet av de fem siste månedene.

Enn så lenge har Spotify imidlertid fremdeles et solid forsprang. I januar i år nådde tjenesten 70 millioner betalende brukere, hvorav de siste 10 millioner kom i løpet av de siste fem månedene.

Vokser raskere enn Spotify

Den forrige store milepælen til Apple Music på 20 millioner kom helt tilbake i desember i 2016, så de nye tallene tyder dermed på at veksten stadig går raskere for Apples musikktjeneste.

I begynnelsen av februar rapporterte vi at Apple Music øker over dobbelt så raskt som hovedkonkurrenten Spotify i USA, og at tjenesten snart tar igjen Spotify i landet. Den månedlige økningen skal ha ligget på fem prosent den siste tiden, mens Spotify kun har ligget på to prosents månedlig økning.

Apple Music er godt posisjonert til å bli en riktig farlig konkurrent, med tanke på at tjenesten nå er tilgjengelig i 115 land og kommer forhåndsinstallert på alle iOS-enheter. Til sammenligning er Spotify ennå kun tilgjengelig i 65 land, ifølge tjenesten selv.

Spotify slår nå ned på musikkpirater »

Les også
Apple Music har fått 50 millioner brukere på bare tre år
Les også
Så mange Spotify-brukere «jukser» seg til premiumutgaven uten å betale
Les også
Spotify slår ned på musikkpirater – truer med å stenge kontoen
Les også
Øker over dobbelt så raskt som Spotify
Les også
Spotify fortsetter å sope inn nye abonnenter
Les også
Apple Music har nådd stor milepæl
annonse