Tek.no

Nyhet

Trøbbel for ICE-kunder

Oppdatert: Feilen er rettet.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
23 Okt 2018 14:00

Oppdatert: 17:30 tirsdag ettermiddag skal feilen være fikset, skriver kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson i en e-post til Tek.no.

ICE har problemer med nettet sitt. Flere Tek-lesere har blitt rammet og sier de har vært uten nett i flere timer, og på ICE' nettsider blir feilen bekreftet.

Der står det at de har problemer som rammet både mobil- og mobilt bredbåndkunder:

«Vi opplever for tiden problemer i nettverket som medfører ustabilitet på alle våre tjenester. Dette påvirker mobilt bredbånd og mobiltelefoni. Vi jobber på spreng med å løse dette og beklager ulempen dette medfører. Hilsen ice», står det hos Ice, publisert klokken 12:37.

Oppdatert: 14:08 ligger det ute en ny beskjed som opplyser om at de har funnet feilen:

«Vi har nå funnet årsaken til problemet vi har hatt med våre tjenester. Vi opplever fortsatt noe ustabilitet rundt våre taletjenester, men dette vil bedres fortløpende. Vi anbefaler våre mobile bredbåndskunder å restarte routeren for å komme på nett igjen. Vi overvåker situasjonen nøye utover ettermiddagen og kvelden. Vi beklager på det sterkeste ulempen dette har medført deg som kunde.»

– Hardwarefeil

– Da vi oppdaget ustabilitet i tjenestene så gikk vi umiddelbart ut med informasjon til våre kunder. Vi har identifisert en hardwarefeil og det er gjort endringer for å få kundene tilbake på nett. Situasjonen er nå stabil og de fleste vil nå oppleve en normalisering av tjenestene, skriver kommunikasjonsdirektør Reynir Johannesson i en e-post til Tek.no.

Ikke første gang

Ice hadde problemet med mobilnettet sitt i begynnelsen av september også. Da slet kundene med alt fra taletjenester til MMS, mobilsvar, Mobil Bedrift sentralbord, BankID og selvbetjeningsløsninger. Dette ble et stort problem for flere av operatørens bedriftskunder, som ikke kunne gjøre jobben sin.

Den gangen tok det Ice over et døgn å utrede og fikse feilen.

annonse

Les også