Til hovedinnhold

Instagram får fullverdig videotjeneste som gir deg timelange videoer

Slik blir IGTV.

Den populære bildedelingstjenesten Instagram tilbyr som kjent allerede videoinnhold i form av kortere klipp, men nå tar tjenesten steget helt ut. Instagram har nemlig avduket en av sine største nyheter hittil – IGTV.

IGTV er en ny videofunksjon som kommer både som egen app og som også er bygget inn i selve Instagram-appen. Med IGTV får brukere tilgang til videoer på helt opptil én time i vertikalt fullskjermformat, og den har også mye annet å by på.

I likhet med for eksempel YouTube kommer IGTV med kanaler, men i stedet for at man oppretter en kanal som man legger ut innhold i, vil innholdsskapere automatisk presenteres som egne kanaler i tjenesten når man legger ut innhold i appen eller på nett.

Kommer i løpet av noen uker

Hvem som helst kan altså bli innholdsskaper på tjenesten, og profesjonelle artister og aktører vil også ha sine egne IGTV-kanaler med videoer.

Den nye tjenesten skal være enkel i bruk og begynner å spille av videoer idet du starter opp funksjonen. Man trenger ikke å søke etter innhold fra personer du allerede følger på Instagram og andre som du kan være interessert i basert på interessene dine.

Man kan sveipe oppover for å oppdage mer innhold utover det som vises automatisk, og man kan veksle mellom å vise innhold spesifikt foreslått for deg, innhold fra folk du følger, populært innhold eller velge å fortsette å se på noe man startet tidligere.

IGTV skal rulles ut globalt til både Android og iOS i løpet av de kommende ukene, men det er uvisst akkurat når den blir tilgjengelig for alle. Hvordan man bruker den nye tjenesten finner man mer informasjon om på Instagrams hjelpesider.

Som en «sidenotis» kan Instagram for øvrig opplyse om at tjenesten nå har nådd en diger milepæl i antall brukere. Hele én milliard benytter nå bildedelingstjenesten.

Les også: Apple Pay er nå endelig lansert i Norge »

Les også
Snart kan du trolig bruke Instagram til å shoppe
Les også
Instagram fjerner sine største irritasjonsmomenter
annonse