Til hovedinnhold

Komplett Mobil gir deg nå fri roaming også i USA og Thailand

Fri EU-roaming ble et faktum i fjor, da alle operatørene måtte rette seg etter nye EU-regler.

Roaming utenfor EU er imidlertid fortsatt en fallgruve for norske mobilkunder, med priser som fort kan doble eller tredoble mobilregningen en måned bare etter noen dager med litt uforsiktig bruk.

Vi kalte det «mobiloperatørenes siste melkeku» bare for et par måneder siden, og viste blant annet til operatøren 3 i Danmark, som inkluderer fri bruk i totalt 57 land (inkludert EU) i alle sine vanlige abonnement.

Utvider fri EU-roaming med nye land

Nå kommer endelig en norsk mobiloperatør med noe liknende. I morgen kommer Komplett Mobil nemlig til å annonsere EU+, som er at de i praksis flytter alle landene som i dag er i sone 2 inn i sone 1, med EU/EØS og Norden.

Det betyr at fri bruk av tale, SMS, MMS og data innenfor abonnementskvota utvides til ni nye land, deriblant flere viktige ferieland for nordmenn: USA, Thailand, Sveits, Serbia, Montenegro, Malaysia, Bangladesh, Pakistan og Myanmar.

Komplett Mobil var allerede blant de billigste alternativene i land som Thailand og USA, men du måtte fortsatt ut med 2,49 kroner per minutt/SMS og 0,99 per megabyte data. Det blir det altså slutt på nå - i alle fall så lenge du holder deg innenfor datakvota.

Slik ser dagens sonekart ut hos Komplett Mobil. Fra og med fredag vil sone 2 forsvinne og inkluderes i sone 1.

– Blir ikke dette dyrt for dere, Komplett Mobil-sjef Haakon Dyrnes?

– Vi har jo kostnader på dette, selvfølgelig. Men vi har fått mange spørsmål fra kunder om hvorfor fri roaming stopper i EU. USA er et land som våre kunder reiser svært mye til, og det har vært mange spørsmål om hvorfor det skal koste så mye. Sveits er også i Europa, men ikke i EU, og mange har ikke tenkt på det. Derfor følte vi at det var riktig å gi dette til kundene, sier Dyrnes.

Komplett Mobil-sjef Haakon Dyrnes gir kundene fri roaming i ni nye land, deriblant Thailand og USA.

Få begrensninger

Han sier de føler de har veldig konkurransedyktige priser på selve abonnementene allerede, noe vi i Tek.no også har gitt ham rett i våre månedlige test av mobilabonnement mange måneder på rad.

– Derfor tror vi dette er en prissenking kundene vil sette mye større pris på enn noen kroner lavere månedsavgift, sier Dyrnes, som sier de samme reglene vil gjelde for de nye landene som for EU/EØS.

Det innebærer at det ikke er noen begrensning på hvor mye data (innenfor kvota) du kan bruke i utlandet, men at man må ha mer bruk i Norge enn i utlandet over en viss periode.

Til sammenlikning: Her er noen andre operatørers priser i USA og Thailand.

Chili MobilTelipolIceTeliaTelenorTalkmore
USA------
Ringe til Norge, per min8,93 kr2,49 kr9,38 kr7,99 kr6,99 kr1,35 kr
SMS, per stk3,59 kr2,49 kr3,12 kr3,99 kr3,99 kr0,39 kr/stk
Data, per MB/pakke0,63 kr/MB199,-/1 GB*1,25 kr/MB199,-/1 GB*249,-/1 GB*99,-/1 GB
------
Thailand------
Ringe til Norge, per min8,93 kr2,49 kr9,38 kr7,99 kr6,99 kr4,99 kr
SMS, per stk3,59 kr2,49 kr3,12 kr3,99 kr3,99 kr2,49 kr
Data, per MB/pakke0,79 kr/MB1,99/MB6,25 kr/MB50,-/100 MB*249,-/1 GB199,-/200 MB
* Flere pakker, dette er den som gir mest valuta for pengene------

– Er du enig med oss i at utenlandsprisene har vært mobilselskapenes siste melkeku?

– Ikke for oss som lever av å videreselge tjenester i de andres nett, men nettoperatørene har nok tjent veldig gode penger på dette. Vi som leier nett av Telenor og Telia, vi har helt andre betingelser og en helt annen businesscase, sier Dyrnes, som sier han tror kundene vil ta såpass godt imot denne nyheten at han nok forventer at andre mobiloperatører vil følge etter.

De nye betingelsene gjelder fra og med 20. april, både for eksisterende og nye kunder. Land og priser i sone 3 og 4 består «inntil videre», ifølge Komplett Mobil-sjefen.

annonse