Nyhet

Libratones nye utehøyttalere tåler en sprut

One Click, One Style og Too skal ha god lyd og en batteridriftstid på over tolv timer.

Hvis du er litt over gjennomsnittlig interessert i trådløs lyd og/eller design, har du trolig hørt om danske Libratone – som nå i noen år har gitt oss høyttalere som Zipp, Live og Loop.

Nå kommer de også med «en ny generasjon Bluetooth-høyttalere som kombinerer innovativt og fleksibelt design med fantastisk lyd, velegnet for å ta med seg på ferie og ut på farten». I hvert fall beskrives det slik i pressemeldingen som tikket inn i e-postboksen tidligere i dag.

De tre nyhetene med mye utendørsbruk i tankene har fått navnene Libratone Too, One Style og One Click. Sistnevnte skal være flaggskipet i denne nye serien, og har i likhet med One Style en bok- eller boksform som skal gjøre det enkelt å putte disse modellene i en sekk eller veske.

Libratone One Click kan utstyres med forskjellige fester.

Lydmessig skal det dog ikke være noen forskjell på One Style og One Click – de har også samme mål og oppgitt vekt på 900 gram. Forskjellen ligger i at Click leveres med en støtabsorberende ramme hvor du kan sette på eller fjerne forskjellige fester etter behov. I esken følger det da med et håndtak og en tynn hempe, mens ytterligere tilbehør skal være på vei.

Style-modellen har på sin side kun en fast og bred hempe i det ene hjørnet. Det samme er tilfelle med Libratone Too, men her er også selve høyttaleren mer sylinderformet og omtrent på størrelse med en vannflaske. Vekten på Too er oppgitt til 588 gram.

Apropos vann – de nye høyttalerne er sprutsikre (IPX4), slik at du skal slippe å få panikk selv om sommeren skulle bli litt våtere enn planlagt.

Libratone One Style.

– I dag er mange utendørs Bluetooth-høyttalere designet for å tåle ekstreme værforhold, som i mange tilfeller går på akkord med lydkvaliteten. Vi hadde en annen tilnærming til nye One Click. Vi vil sette lyden i sentrum av våre små og store hverdagsopplevelser, og spurte oss om hvordan vi kunne få til det. Vi spurte oss hvilke praktiske forbedringer vi kunne gjøre, og så på hvordan brukere pakker og bærer med seg høyttaleren og hvordan de setter eller henger den fra seg, uttaler Jan McNair, administrerende direktør i Libratone.

Kan kobles sammen

De tre nye Blåtann-høyttalerne skal kunne kobles sammen gjennom Libratone-appen, slik at du kan utnytte det til det fulle dersom du eller gjengen skulle sitte på en ekstra høyttaler. Med tiden skal det også bli mulig å koble disse til Zipp og Zipp Mini.

Dessuten er det lagt opp til at én høyttaler kan være koblet til to mobiltelefoner eller medieavspillere samtidig, slik at det blir enklere å bytte kilde dersom du skulle ha en rivaliserende DJ på festen.

Libratone Too.

Ellers skrytes det av 360-gradersteknologi som skal spre lyden, mens batterilevetiden skal være på minst 12 timer – så du kan forvente deg mer enn dette dersom du ikke er så veldig hard på volumknappen.

De tre modellene kan for øvrig betjenes via Libratones app for Android og iOS, eller direkte på høyttalerens berøringspanel.

Libratone One Click, One Style og Too skal etter planen være i butikkene i løpet av kort tid. Veiledende utsalgspris er på 1849 kroner for de to One-modellene og 1399 kroner for Too. Samtlige modeller skal være å få i fargene Graphite Grey, Cloudy Grey og Caribbean Green.

Vi har fått inn One Click og Libratone Too, og kommer tilbake med en test av dem senere.

Sniktitt på nye Libratone Zipp:
Nå er Libratone Zipp blitt enda råere >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Bang & Olufsen BeoPlay A1 VS Libratone One Click: Den ene av disse gir oss «ta penga mine»-følelse
Les også
Denne lydkuben buldrer som en bil når du skrur den på
annonse