Tek.no

Nyhet

Google skal ha skrotet byggekloss-mobilen sin

– Skuffende, sier oppfinneren av Project Ara.

Google/Skjermdump fra YouTube
5 Sept 2016 15:10

Google vakte både begeistring og nysgjerrighet da de først presenterte sitt modulære mobilkonsept Project Ara i 2014, men siden den gang har den faktiske lanseringen latt vente på seg etter flere utsettelser. Nå ser det ut til at Google skal droppe hele prosjektet.

Nyhetsbyrået Reuters har vært i kontakt med kilder som hevder at Google har lagt fra seg planene om å lansere den modulære mobiltelefonen. Opplysningene er ikke offisielt bekreftet av Google.

– Skuffende

Bakgrunnen for valget skal være at Google ønsker å «strømlinjeforme» maskinvaresatsingen sin, som i praksis innebærer at Google rett og slett ikke lenger har funnet plass til Project Ara blant sine forbrukerrettede produkter.

Project Ara er vesentlig mer modulær enn de andre modulære mobilene på markedet, med moduler som enkelt klikkes på plass.
Google/Skjermdump fra YouTube

I et intervju med 9to5google fortalte den opprinnelige oppfinneren av Project Ara-konseptet, Dan Makoski, at han synes avgjørelsen er triste nyheter.

– Det er skuffende for alle som har jobbet så hardt for å realisere det, demotiverende for utviklerne som håpet å gi liv til innovasjonene sine, og frustrerende for fans over hele verden som var så ivrige etter å få Ara i hendene sine, sa Makoski.

Flere semi-modulære mobiler på markedet

Han la til at han føler seg personlig skuffet over mangelen på mot til å bringe konseptet i mål, men sier samtidig at han stoler på at beslutningstakerne har gode grunner til å forlate prosjektet.

Flere andre mobilprodusenter har begynt å lansere delvis modulære mobiler, og konkurransen fra disse er kanskje en medvirkende årsak til at Googles dropper Ara. Eksempelvis har Motorola kastet seg på det modulære konseptet med Moto Z-serien, og LG G5 og trolig også LG V20 får utskiftbare moduler. I tillegg er også Fairphone 2 en modulær mobiltelefon.

Google skal tilsynelatende også endre Nexus-telefonene sine: Ryktene sier at Nexus-navnet skal droppes »

(Via Gizmodo)

Les også
– Google skal droppe Nexus-navnet på sine kommende mobiler
Les også
Google: – I 2017 vil vi lansere Project Ara
Les også
Googles selvbyggermobil faller fra hverandre
Les også
Google utsetter byggeklossmobilen sin
Les også
Googles selvbyggertelefon har fått skikkelig kamera
annonse

Les også