Til hovedinnhold

Bygget Faradays bur i baren for å få gjestene til å begynne å prate med hverandre

Britisk bareier var lei av alle som stirret ned i mobilskjermene.

The GIn Tub (gjengitt med tillatelse)

En britisk bareier mener mobiltelefoner og sosiale medier ødelegger puber. Etter å ha irritert seg over alle gjestene som konstant stirret ned i skjermene sine i stedet for å snakke sammen, bestemte Steve Tyler hos The Gin Tub i Hove i England seg for å ta grep.

Hove har rett og slett gjort det umulig å bruke mobiltelefonen, ved å gjøre om baren til et såkalt Faradays bur. Det skriver BBC.

Et Faradays bur er et metallgitter som er bygget inn i vegger og tak, og som effektivt hindrer mobilsignalene i å nå frem. Dermed er det ingen eller svært dårlig mobildekning så lenge du befinner deg inne i baren.

Vil få gjestene til å snakke med hverandre

Det er forbudt å «jamme» radiosignaler, men et Faradays bur er en passiv innretning som ikke sender ut elektromagnetiske signaler – de blokkerer dem bare fra å trenge gjennom veggene. Dermed skal løsningen være tillatt.

– Jeg vil ikke hindre folk i å bruke telefonene til det de er gode til, som for eksempel å ta bilder, jeg vil at folk skal slutte å bruke dem til det telefonene er dårlige til – som sosial omgang med de personene man er sammen med, forteller Tyler til BBC.

Han mener også at mobiltelefonen hindrer folk i å bli kjent med nye mennesker.

– Hvis personen du er sammen med går på toalettet, så er problemet med mobiltelefonen at den isolerer deg fra å snakke med andre mennesker. Jeg vil at du skal nyte opplevelsen av å gå ut.

Ikke helt tett

På bordene hos The Gin Tub er det satt opp «fasttelefoner» som lar deg ringe til andre bord. Ring «0» for å bestille flere drinker fra baren.
The GIn Tub (gjengitt med tillatelse)

På barens nettsider skriver de at Faraday-buret de har installert ikke er på nivå med det som brukes til militære formål, og at hvis man sitter ved vinduene kan du få signal. Men om man virkelig må ta en telefonsamtale, oppfordres det til å gå på utsiden.

The Gin Tub har imidlertid satt opp gammeldagse fasttelefoner med dreieskive (!) på bordene, men de er for å ringe etter mer å drikke – eller for å snakke med personer som sitter på andre bord.

Synes du det er et problem at folk stirrer i mobilskjermene sine i stedet for å snakke sammen, for eksempel når man er på et utested? Eller er det helt greit? Syng ut i kommentarfeltet!

(Kilde: BBC, The Telegraph)

Mer om
annonse