Til hovedinnhold

Apple har lansert raskere MacBooker – i rosa

Oppgraderer med kraftigere prosessorer, raskere lagring og bedre batteritid.

Apple

Apple har oppdatert sine 12-tommers MacBook-PC-er med nye Intel-prosessorer, bedre grafikkytelse og raskere flashlagring. Samtidig er også batteritiden forbedret med én time, skriver selskapet i en pressemelding.

En annen nyhet er at du nå får kjøpt MacBook i fargen «rosegull» – samme farge som også er tilgjengelig på flere iPhone- og iPad-modeller. Fra før har du kunnet få den i fargene gull, sølv og «stellargrå».

2016-versjonen av MacBook 12" fås nå i rosa.
Apple

Sjette generasjon Core M

Prosessorene i de nye MacBookene er sjette generasjon tokjerners Intel Core M-prosessorer fra 1,1 til 1,3 GHz – og Turbo Boost opptil 3,1 GHz. Dette er prosessorer basert på Intels såkalte Skylake-arkitektur.

Med Skylake på plass kommer også en kraftigere grafikkløsning. Den nye MacBooken er utstyrt med Intel HD Graphics 515, som skal ha 25 prosent bedre ytelse sammenlignet med HD Graphics 5300-løsningen som sitter i 2015-utgaven av MacBook.

I tillegg til raskere prosessorer, har Apple også økt hastigheten på minnet fra 1600 til 1866 MHz.

Raskere lagring og bedre batteritid

Da vi testet 2015-utgaven av MacBook, påpekte vi at lagringsytelsen var svært god sammenlignet med lignende PC-er fra konkurrentene – men at den ikke var på høyde med MacBook Pro. I den nye MacBooken har imidlertid Apple oppgradert til en enda raskere PCIe-basert SSD.

Batteriet skal nå holde til opptil ti timers surfing på nettet, eller elleve timer med videoavspilling fra iTunes.

– MacBook er den slankeste og letteste Macen vi noensinne har laget, og den er vår fremtidsvisjon for bærbare maskiner», sier Philip Schiller, Apples globale markedsføringssjef i pressemeldingen.

Apple

I likhet med fjorårets modell har også årets MacBook-modell kun én USB-C-port som skal brukes til alt fra lading, dataoverføring og skjermtilkobling. Siden det er kun én kontakt vil veldig mange antagelig være avhengig av en adapter om du for eksempel vil lade maskinen samtidig som den er tilkoblet en ekstern skjerm.

I tillegg til å introdusere nye og mer fargerike MacBooker annonserte Apple også at 8 GB internminne (RAM) nå er standard i MacBook Air, i stedet for tidligere 4 GB.

De nye MacBook-modellene vil koste 14 990 kroner for en modell med Core m3-prosessor på 1,3 GHz, 8 GB minne og 256 GB SSD, mens en Core m5-modell på 1,2 GHz, 8 GB minne og 512 GB SSD vil koste 17 990. Prisen på toppmodellen med Core m7-prosessor på 1,3 GHz er ikke oppgitt, og i skrivende stund er Apples butikk nede for telling.

Vi likte godt fjorårets MacBook-modell:
TEST: – Jo, vi trenger flere porter, Apple! »

annonse