Tek.no

Nyhet

Nå får Android nytt varslingssystem

Nye skjermbilder fra Googles Android N har dukket opp.

Montasje, Tek.no, Android Police, Espen Irwing Swang
Finn Jarle Kvalheim
1 Mar 2016 14:50

Varslinger. Vi blir visst aldri helt fornøyd med dem, enten operativsystemet heter iOS, Android eller Windows. Nå ser det imidlertid ut til at Google jobber med en overhaling av løsningen for neste Android-generasjon.

Det er nettstedet Android Police som har fått en titt på Googles neste storoppdatering for mobiler. Forrige oppdatering kom så sent som i november i fjor, så Google har formodentlig god tid på seg før utgaven må være ferdig.

Endret nedtrekksmeny

Det som allerede nå ser ut til å være tydelig er at Google har samlet varslingene i nedtrekksmenyen. Der de før lå som separate skuffer med litt luft mellom, har luften blitt borte. I tillegg gir hver varslingslinje mer informasjon enn tidligere. Google Nå-kortene ser dessuten ikke ut til å være gruppert utenfor andre varslinger lenger.

Det kan se ut til at vi får flere sider med hurtigvalg i neste storoppdatering av Android.
Android Police

Tilgangen på hurtigvalg har også blitt bedre. Trekker du ned varslingsmenyen på en Nexus 6P med Android 6 Marshmallow får du i utgangspunktet kun en relativt tom informasjonslinje. Hurtigvalgene dukker normalt ikke opp med mindre du trekker enda en gang i menyen. I de nye skjermdumpene Android Police har fått fatt i er de viktigste hurtigvalgene allerede med fra første nedtrekk, på den smale linjen øverst.

Det ser ut til å bli mulig å velge hvilke av valgene som skal være tilgjengelig i den første linjen, men får du ikke plass til alle kan du trekke menyen ned en gang til. Her har Google lagt til de etter hvert så kjente sideprikkene nederst, som antyder at man kan veksle mellom flere ulike sider med hurtiginnstillinger.

Lenge til Android N lanseres

Fortsatt er det ganske tidlig med tanke på rykter om neste Android-versjon, og det er altså en stund til det nærmer seg fullverdig lansering. Foreløpig skal det ikke ha dukket opp synlige tegn på at Google fjerner appmenyen, slik enkelte rykter har hevdet.

Under årets Mobile World Congress i Barcelona la vi imidlertid merke til at Samsung hadde fått dette som mulighet i sine Touch Wiz-menyer på Galaxy S7, mens LG hadde fjernet appmenyen helt i sin nye toppmodell, G5.

Fraværet av ren appmeny, med alle appene spredt utover hjemmeskjermene i stedet, har lenge vært én av de viktigste måtene merker som Huawei og ZTE har skilt seg ut.

Sannsynligvis får vi en tidlig titt på noen av nyhetene i neste Android i under Google IO, som er ventet å gå i gang i mai. Den ferdige utgaven vil antakeligvis dukke opp sammen med nye Nexus-mobiler mot høsten igjen.

Så er det store spørsmålet hvor lang tid det vil ta å rulle ut neste Android. Android 6 Marshmallow brukte rundt fire måneder på å nå 1,2 prosent utbredelse.

For å si det mildt, vi ble litt irriterte:
– Android 6 er fantastisk, utrullingen er en fadese »

(Kilde: Androidpolice.com)

Les også
Derfor har du ikke fått Android 6 på Galaxy S6-en din ennå
Les også
Nå får Xperia Z3, Z3 Compact og Z2 helt ny Android
Les også
Dette er Android 7
Les også
Snart må du kanskje vinke farvel til app-menyen i Android
Les også
Sony Xperia M5: Sonys nye og vanntette lekkerbisken tar uskarpe bilder
Les også
Samsung Galaxy A5: Galaxy A5 har det den trenger og litt til
Les også
Snart trenger du bare å søke etter en app for å kunne installere den
Les også
Nå kommer Android Marshmallow til Nvidias kraft-nettbrett
annonse

Les også