Til hovedinnhold

Dette er et Lian Li-skrivebord med et Lian Li-vannkjølt Lian Li-kabinett som har en Lian Li-strømforsyning

Vegar Jansen, Tek.no

På årets Computex i Taiwan var vi naturligvis innom Lian Li for å stille et og annet kabinettspørsmål – men det er ikke lenger bare kabinetter som står på nyhetslista fra den kanten.

For blant de mer konvensjonelle PC-kabinettene i aluminium har Lian Li også de siste årene syslet med skrivebordskabinetter, og lenge før det igjen, helt vanlige helt vanlige skrivebord.

Vegar Jansen, Tek.no

Nå ser det ut at de tar opp igjen sin gamle møbelsnekkervirksomhet.

For Lian Li har nå to snasne skrivebord på gang. Disse både ser og føles lekre ut, med en slags læraktig bordoverflate og programmerbar heve-/senkefunksjon. To størrelser stod på Lian Lis område, en på nesten 120 centimeter og en som var nærmere to meter bred.

Disse skrivebordene skal visstnok komme med justerbare fester slik at du kan ha datamaskinen hengende under selve pulten. Men har du et lite og stilig kabinett synes vi da det fint kan stå oppå.

Med en Lian Li-merket skrivebordsstol og Lian Li-tastatur blir scenen komplett.

Satser smått – med strømforsyninger

SFX-strømforsyninger fra Lian Li.
Vegar Jansen, Tek.no

Men det er ikke bare den mer trauste møbelindustrien som nå får en ny konkurrent. Du har sikkert lagt merke til at den typiske PC-en har krympet i størrelse de siste årene – stadig flere finner ut at smått er godt.

For å henge med i svingene har også Lian Li vært blant kabinettprodusentene som har fokusert stadig mer på små kabinetter, et eksempel er PC-TU100. For å spare plass er det stadig flere av disse kabinettene som bruker strømforsyninger av SFX-formfaktoren, som jo er tynnere og mindre enn de vanlige PSU-ene i ATX-størrelse.

Problemet er bare at det ikke akkurat vrimler av SFX-strømforsyninger på markedet. Dette ønsker Lian Li å gjøre noe med, og lanserer derfor nå sine egne PSU-er i nettopp SFX-format.

De to modellene er listet til 550 og 750 watts effekt. Dette er mer enn nok til å drive selv de kraftigste oppsett – selv om vi nok hadde gått for den kraftigste dersom vi skulle kjørt flere skjermkort i SLI eller noe annet spesielt strømkrevende.

PC-O9 til høyre, til venstre PC-O10. Den største forskjellen er at PC-O10 er tilpasset SFX-strømforsyninger.
Vegar Jansen, Tek.no
Med SFX-PSU kan størrelsen på kabinettet gå ned. Igjen ser vi PC-O10.
Vegar Jansen, Tek.no

Et eksempel på fordelen med en SFX-PSU får vi når vi kikker på den nye PC-O10, som jo best kan beskrives som «SFX-broren» til Lian Li PC-O9.

Altså snakker vi om det stort sett samme kabinettet, men som vi ser av bildene er den aluminiumskledte delen tynnere og hele kabinettet litt mer elegant – nettopp fordi den halvdelen som skjuler kablene er tilpasset de tynnere SFX-strømforsyningene.

Vannkjølt småtass

Liker du det stort? Hold en utkikk etter P90, som er Lian Lis neste "supertårn".
Vegar Jansen, Tek.no

En annen lekkerbisken som stod utstilt var PC-Q37, som er en Mini-ITX-variant over samme tema. Her fikk vi også sett et annet nytt satsningsområde for Lian Li: vannkjøling.

Selskapet har syslet litt med dette siden i fjor, og har nå en CPU-kjøleløsning som vi også kunne finne i det nevnte skrivebordskabinettet med elektrisk heis.

Du kan se dette i artikkelens tittelbilde.

Vi ble opplyst om at vi nok kunne forvente flere vannkjølingskomponenter etter hvert, men ingen tidshorisont – så vi regner med at dette kommer til å gå relativt stille og rolig for seg.

Uansett er det interessant å se at Lian Li nå bestemmer seg for å satse på andre ting enn bare aluminiumskabinetter. Selskapet slipper for øvrig også snart sine første Lian Li-merkede kabinetter i stål – tidligere har disse blitt solgt under et annet navn.

Vår kontakt i Lian Li kunne dessverre ikke gi oss noen priser på de nye produktene, men kunne fortelle at det meste av det nye vi fikk se var planlagt å dukke opp i butikkene på den andre siden av sommeren.

Det lanseres drøssevis av nye produkter i Taiwan:
Her finner du alle sakene våre fra Computex 2016 »

annonse