Tek.no

Nyhet Reisebrev fra IFA:

– Er 11 ladere på ett hotellrom i overkant?

Tilståelser fra en dingsoman.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
5 Sept 2016 19:00

Berlin / Tek.no: En gang for noen år siden ble jeg stoppet i sikkerhetskontrollen på Heathrow utenfor London. Den skamløst hyggelige sikkerhetsmannen ville gå ryggsekken min litt nærmere etter i sømmene. Jeg er vant til å reise, og jeg kjenner prosedyren.

Men vår mann med ansvar for sikkerheten forventet neppe å snuble i akkurat meg.

Jeg var på vei til CES-messen i Las Vegas, og siden jeg omtrent alltid forventer, og forsøker å forberede meg på, det verste hadde jeg med meg forløperne til omtrent alle mobiltelefonene jeg kunne tenke meg ville bli lansert i den støvete gamblingbyen.

Det gikk rykter om at LG kanskje skulle lansere en ny Flex-modell her i Berlin, og dermed ble ur-G Flex-en med på lasset.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

– 13, 14, 15 ... hvis jeg kommer til 20 må jeg tilkalle tollvesenet, advarte min nye venn meg høflig men bestemt om mens han talte mobiltelefoner og brukte en liten klut på hver av dem.

Da vi kom til atten mobiltelefoner var heldigvis ryggsekken tom. Vel, den var i hvert fall tom for telefoner. Jeg pustet lettet ut, mens mitt reisefølge omtrent hikstet av latter ved siden av.

Det er da ingenting unormalt ved å ha med seg mer enn én mobiltelefon, vel?

Dingser, kabler og ladere

Jeg rakk aldri å bruke Samsung Gear 360, men stativet reddet fotosammenlikningen i Xperia XZ-testen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Hei, jeg heter Finn Jarle, og jeg har muligens et problem. Jeg trekker på altfor mye skrot, og bare tanken på å kunne ha fått bruk for en dings jeg har mulighet til å ta med meg, men legger igjen hjemme, gir meg umiddelbare utslett på høyre albu. Slik er det under årets IFA-messe også.

Det første jeg gjorde da jeg snublet meg inn på hotellrommet her i Berlin var å koble til 11 separate ladere. Altså, det er jo en kjensgjerning at digitalt utstyr som regel trenger strøm. Jeg gikk til køys til en himmel full av stjerner utenfor vinduet, og ditto hotellrom. Ustabile, blinkende vekselstrømstjerner.

Min aller viktigste reisedings er en strømpadde med seks uttak. Uten den klarer jeg jo knapt å holde liv i bagasjen min. Overganger til og fra amerikanske og britiske kontakter er også viktige, om enn ikke på akkurat denne turen.

Strømpadden er den minst underholdende dingsen jeg drar på, men målt i nytte per krone - jeg plukket den med meg gratis på jobb - er den helt uslåelig.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ikke alltid det er så nyttig

PC, mobiler og nettbret må til.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

På denne reisen inngår en av mine favorittdingser. Den lille knøtteprojektoren jeg bestilte fra USA litt tidligere i år. Det føles spesielt tilfredsstillende å trekke rundt på den, siden laserprojektorer av denne typen foreløpig ikke selges i Europa. Den er med andre ord en relativ sjeldenhet heromkring.

Og det som er enda viktigere med den er at jeg kan skru den på i rundt fem minutter av gangen for å vise folk akkurat hvor fett Youtube kan være på en elendig mobiltilkobling som later som om den er både 4G og «Roam like home».

En ny epleklokke var ventet kort tid etter IFA-messen, så en slik ble naturligvis også med.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Helt til jeg uansett må skru den av igjen for å jobbe videre. Det vil ikke overraske meg om det er all tjenesten den får gjort på denne turen, men det er likevel tilstrekkelig. Den imponerer de fleste som ser den. Og jeg vet at jeg har muligheten til å fyre opp John Oliver eller en syngende Vinnie Jones(!) i Galavant i ørten tommers størrelse på hotellveggen.

Projektoren er sannsynligvis ikke det eneste jeg har med meg jeg ikke egentlig kommer til å få bruk for. Men det løser seg finfint ved at jeg lager meg bruk for resten.

Man kan aldri ha med seg for mye! Riktig dings med i kofferten kan bety at man får benyttet plutselige muligheter, så som en kjapp kamerasammenlikning med ministativet som hører til Samsung Gear 360. Resultatet er å finne i Xperia XZ-testen »

Den obligatoriske lyden

Hva skulle man gjort uten litt godlyd?
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Et annet relativt nylig innkjøp, og ett som overhodet ikke er det, er kombinasjonen av en rimelig hodetelefonforsterker og DAC fra Sony, samt de nesten utslitte hodetelefonene Denon D2000. Lyden er ikke utslitt, og det er den som er viktigst.

At jeg har et sett knallgode trådløse hodetelefoner med støydemping er jo ikke så viktig når man har tilgang på en separat hodetelefonrigg som kan kobles til mobilen samtidig som den sender trådløst bilde til projektoren.

Og jeg er ganske sikker på at jeg har overbevist meg selv tilstrekkelig om at det låter bedre også.

For selve jobbens del tenderer jeg også mot redundans. En iPad Pro gjør jobben som skrivemaskin hvis jeg ikke gidder å bære på laptopen. Det gigantiske teleobjektivet jeg av og til glemmer i ryggsekken blir som regel bare brukt på noen få viktige lanseringer, før det blir satt pent tilbake når jeg lurer på hvorfor ryggen knirker.

Hæ? Fins det tannbørster uten Bluetooth?
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Selv tannbørsten er tilkoblet

At flere av telefonene jeg har i lommene tar vesentlig bedre video enn det lille videokameraet jeg har med meg betyr heller ikke så mye. Tenk om jeg får bruk for det? Stabiliseringen er jo tross alt mye bedre enn i noe annet, og det kan jo hende jeg trenger stabil video mer enn jeg trenger 4K?

Den siste laderen begynner det strengt tatt å bli tid for å hilse på nå som klokka straks er tre om natten i Berlin. Den tilhører tannbørsten min. Og nå har jeg visst glemt å installere appen og å koble til med Bluetooth på den nye telefonen. Tannpussen kommer til å ta litt ekstra tid i kveld.

Vil du se alt det spennende vi har skrevet om fra IFA-messen i Berlin så langt? Ta en titt på temasiden vår »

annonse

Les også