Nyhet

Facebook-trikset du ikke visste om

En liten, skjult funksjon gir deg særegent filter på et blunk!

Facebook er en svært nyttig tjeneste de aller fleste av oss bruker i hverdagen, men ifølge The Next Web har det sosiale mediet en litt mindre kjent funksjonalitet enn bare statusoppdateringer og meldinger.

De har nemlig funnet ut at det skjuler seg et filter i adresselinja til Facebook-bildene dine, som ikke bare skiller seg ut, men også er svært enkelt å bruke.

Det eneste du trenger å gjøre er å åpne et åpent tilgjengelig bilde fra tidslinjen din som en egen fane i nettleseren (dra bildet ut dit) og skrive «.html» bak URL-en (nettadressen). Og – vips! – magi!

For å bruke funksjonen må du først dra et bilde som ligger åpent ute på tidslinjen din ut som en egen fane, og deretter skrive inn «.html» bak URL-en. Og – vips! – la magien skje!

Resultatet kan du selv se på bildet under, og hvis du zoomer et stykke inn dukker det dessuten opp små bokstaver og andre tegn overalt i bildet. Det er disse som gjør at bildet «filtreres» i utgangspunktet.

Slik ser Søndre Jeløy i solnedgang ut med filteret til Facebook på plass. Det er dog mulig at litt lysere bilder egner seg bedre til formålet.

Filteret baserer seg nemlig på ASCII-tegnsettet, altså den kanskje vanligste metoden for tekstutveksling mellom to datamaskiner.

I praksis får du et bilde fullt av linjer med tekst, som tilpasser seg bildet etter kontrastene som allerede finnes. Det hele ser ganske kult ut, og er vel verdt et forsøk – om ikke annet så for nysgjerrighetens skyld.

Du kan for øvrig også skrive inn .txt som endelse på URL-en, men da får du bare en masse – kanskje ikke så overraskende – tekst, og ikke noe bilde.

Nå kan jo matnytten til en slik filterfunksjon selvsagt diskuteres. Godt er det derfor at det også finnes veldig mange genuint nyttige funksjoner i Facebook. Visste du for eksempel om disse ni Facebook-triksene som kan gjøre hverdagen din enklere? Eller hva med disse fem messenger-triksene?

Last for øvrig gjerne opp dine egne bilder i kommentarfeltet under!

Det er ikke bare Facebook som har skjulte funksjoner:
Taleassistenten din er morsommere enn du tror »

(Kilde: The Next Web)

Les også
– Facebook lytter til samtalene dine gjennom mikrofonen på mobilen
Les også
Se de hemmelige Facebook-meldingene dine
Les også
Nå skal du kunne lage ditt eget Geofilter i Snapchat
Les også
Snart får du kanskje ikke se alle Twitter-meldinger
annonse