Til hovedinnhold

4K-filmene er endelig på vei – flere filmselskaper forplikter seg til å slippe høyoppløste Blu-ray-plater

Det finnes ganske mange 4K-TV-er på markedet, men det skorter ennå stort på 4K-innhold. Den relativt nylige lanseringen av 4K-Blu-ray-formatet gir imidlertid håp, og nå melder nettstedet Variety at flere filmer i dette formatet er på vei.

Et av de største filmstudioene i Hollywood, Paramount Pictures, har nemlig bekreftet at de skal slippe sine første 4K-Blu-ray-filmer. Det er de to titlene «Star Trek» og «Star Trek Into Darkness» som blir første par ut.

400 kroner i USA

Filmene vil bli sluppet i én pakke som også inneholder en bonus-skive med bakom-dokumentar, og får en amerikansk pris på 48 dollar. Dette tilsvarer cirka 400 kroner, og dermed er ikke prisen så fryktelig avskrekkende om man sammenligner med mange vanlige Blu-ray-filmer.

Samsung UBD-K8500 er en av de ytterst få 4K-Blu-ray-spillerne som finnes på markedet så langt.

Titlene skal lanseres i USA den 14. juni i år, og det er uvisst når de vil bli tilgjengelige i Norge.

Det er nok heller ingen hast, da utvalget av 4K-Blu-ray-spillere her på berget ennå ikke er direkte tallrike. Filmfansen har imidlertid mye å se frem til, for da vi testet Samsungs første 4K-Blu-ray-spiller forrige måned kunne vi slå fast at kombinasjonen av 4K og HDR gjør filmopplevelsen helt magisk.

Panasonic også klar med spiller

Denne spilleren har altså ennå ikke kommet på det norske markedet, men er ventet å bli lansert i løpet av det første halvåret, til en pris på rundt 6000 kroner. Et annet alternativ er Panasonics modell, som vi tok en titt på under CES-messen i januar, og som også skal lanseres i år, da til vesentlig høyere pris enn Samsungs.

For øvrig slapp Sony Pictures de aller første filmene i 4K-Blu-ray-formatet i november i fjor, med titlene The Amazing Spiderman 2, Salt, Hancock, Chappie, Pineapple Express og The Smurfs 2.

Man trenger selvsagt også en 4K-TV:
Xiaomi slapp nylig en svært rimelig 65-tommer med 4K-oppløsning »

Les også
Nye Xbox One S blir Norges billigste UHD-Blu-Ray-spiller
Les også
Philips lanserer lekker og kompakt 4K-Blu-ray-spiller
Les også
Nå strømmer Netflix i HDR
Les også
Samsung UBD-K8500: HDR får oss til å måpe like mye som da vi så Blu-ray for første gang
Les også
Glem 4K - snart får YouTube støtte for HDR
Les også
Så mye koster Samsungs nye 4K Blu-ray-spiller
annonse