Til hovedinnhold

Ett trykk med hælen, og skolissene knyter seg selv

Nikes sko fra «Tilbake til fremtiden» er ikke lenger bare et eksperiment – nå kommer de i salg.

Nike

I oktober i fjor tok vi en titt på hvilke oppfinnelser fra filmen «Tilbake til fremtiden» som var blitt virkelighet. Blant disse var et par selvknytende sko utviklet av Nike, som hovedrolleinnehaveren fra filmen selv viste frem på et talkshow.

Dette var riktignok kun et eksperimentelt produkt som ble sluppet i et begrenset antall, men nå melder Nike at de lar laget et par vaskeekte, selvknytende sko som skal lanseres på forbrukermarkedet. Dermed er altså «fremtiden» her for alvor.

Aktiveres med sensor i hælen

Skoene heter «HyperAdapt 1.0» og er ifølge Nike et resultatet av grundig forskning innen både digitalteknologi, mekanikk og elektronikk.

Nike HyperAdapt 1.0.
Nike

Den nøyaktige virkemåten er ikke utbrodert i detalj, men skoene er altså i stand til å stramme seg selv. Strammingen skjer når brukeren trykker ned med hælen etter å ha tatt på seg skoene, noe som aktiverer en sensor på innsiden.

I tillegg befinner det seg to knapper på siden av skoene som kan brukes til å løsne eller stramme skoene manuelt, slik at man kan tilpasse dem til sine egne, personlige preferanser.

For sportsutøvere

Løsningen er ment å gjøre det mye enklere og kjappere å foreta små justeringer under aktiviteter for folk som for eksempel driver med sport, og skoene er også primært rettet mot nettopp sportsutøvere og atleter. Det skulle imidlertid ikke være noe i veien for at også andre kan bruke dem.

HyperAdapt 1.0 blir tilgjengelige i USA rundt julesesongen i år, og da i utgangspunktet kun for medlemmer av Nike +, som er en ordning som gir tilgang til eksklusive tjenester og produkter. Norsk tilgjengelighet er ikke kjent. Under ser du en kort reklamevideo for produktet.

Det finnes også «smarte» sko: Disse skal hjelpe deg med å trene bedre og mer effektiv »

(Via The Verge)

annonse