Til hovedinnhold

Apple vil automatisk sensurere musikken du hører på

Luker ut banneordene i musikkstrømmen.

Sonos

Apple er kanskje det selskapet vi hører mest om fra patentfronten, og nå har selskapet fått innvilget enda en snedig patent. Som nettstedet Business Insider melder dreier det seg denne gangen om en form for «sensursystem» for musikkstrømming.

Det Apple har tatt patent på er en teknologi som skanner musikktekster fra låter som strømmes, for deretter å redigere bort potensielt støtende innhold som banneord.

Erstattes av andre ting

Det hele skal visstnok fungere ved at banneordene enten erstattes av en pipelyd, alternative ord og fraser eller simpelthen bare fjerner ordene slik at musikken fortsetter sømløst som før.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Løsningen kan visstnok også brukes til andre typer medier, som for eksempel lydbøker, for å gjøre dem mer familievennlige.

Utover dette er de tekniske detaljene uklare, og det er også uvisst akkurat hvordan den skal implementeres. Uansett er det nok ingen fare for at Apple uten videre skal begynne å sensurere låter på Apple Music-tjenesten, og det dreier seg mest sannsynlig om en funksjon som kan slås av og på.

Har sensurert tidligere

Apple er imidlertid kjent for å slå ned på bestemte typer innhold i produktene sine. I 2013 meldte vi for eksempel om en god del apper som hadde blitt nektet adgang til Apple App Store, blant annet på grunn av pornografisk innhold.

I 2014 fjernet Apple også et populært marijuana-spill fra butikken. Når det gjelder den nye sensurløsningen for musikk er dette altså ennå bare en patent, og som kjent er veien frem til forbrukermarkedet både lang og noen ganger ikke-eksisterende.

Nå skal Apple også inn i TV-bransjen: Selskapet planlegger sin første originale TV-serie »

annonse