Til hovedinnhold

Dette kan være Nokias første mobiler etter bruddet med Microsoft

2016 kan bli året da Nokia starter på den lange veien mot fordums stolthet.

Weibo/Tek.no, montasje

Det er gått to lange år siden Microsoft fullførte oppkjøpet av Nokias mobilavdeling, og med det endte en nesten fire tiår lang, tradisjonsrik produksjon av finske mobiltelefoner. Lumia-merkenavnet har overlevd frem til nå, mens Nokia-navnet forsvant fra mobilene allerede i februar i fjor. Litt senere, i juni, kom imidlertid kontrabeskjeden mange hadde ventet på fra Nokias toppsjef: Nokia skal igjen begynne å selge mobiltelefoner, men tidligst i andre halvdel av 2016.

Nå melder GSMArena om at de første bildene av disse nye Nokia-mobilene kan være lekket, via den kinesiske mikrobloggingstjenesten Weibo. Dermed vet vi brått litt mer om hva Nokia kan finne på å lansere senere i år – dersom bildene skulle stemme.

Se alle bildene nederst i bildekarusellen!

Én i metall – og én i plast

De to mobilene sett direkte ovenfra. Her sees tydelig den store størrelsesforskjellen.
Weibo

De to mobilene ser nokså ordinære ut fra baksiden, og den største bærer klare likhetstrekk med tidligere Lumia-modeller. Her er det etter alt å dømme brukt matt, hvit plast av typen polykarbonat til baksiden, mens selve rammen ser ut til å være laget av metall. Dette hinter til at bakdekselet sannsynligvis vil bli avtagbart, og at batteriet vil bli utskiftbart.

Den andre mobilen ser ut til å gå i en helt annen retning, med unibody-design i helmetall og de karakteristiske antennebåndene vi kjenner fra både HTC og Apples mobiltelefoner. Videre er denne telefonen en del mindre. Det kan dermed tenkes at vi snakker om to mobiltelefoner fra samme serie, der metallmobilen blir den «vanlige» modellen, mens plast-Nokiaen blir en XL- eller Plus-modell.

Designet på den lille modellen er nokså stramt og firkanta.
Weibo

Mens sistnevnte ser ut til å få en slank og avrundet design, blir den svarte, mindre modellen ganske firkantet. Ikke at det nødvendigvis er negativt, men det er et uvanlig designvalg i dagens mobilmarked der eleganse, slanke linjer og syltynne mobiler regjerer.

Begge mobilene har Nokia-merket bakpå, mens kun den lille har det samme merket foran. På den store er det dessuten kapasitive knapper under skjermen, mens den andre ser ut til å måtte klare seg med virtuelle knapper – noe som egentlig mest av alt er en smakssak. Metallmobilen har for øvrig blitt lekket én gang tidligere også, noe som hever troverdigheten til ryktet noe. GSMArena hevder dessuten at det ikke blir bare to, men tre nye Nokiaer ved lansering. Hva som ender opp med å faktisk bli lansert, er det imidlertid bare å vente å se.

Er dette også en kommende Nokia-mobil?
Nokia C1 har dukket opp på ryktebørsen – men hvor troverdig er det? »

(Kilde: GSMArena)

annonse