Til hovedinnhold

Nå skal norske Opera gjøre det tryggere å surfe på nettet

Kjøpte nylig selskap som tilbyr brukervennlig VPN-løsning.

amaze646/Shutterstock.com

Sikkerhet på Internett er noe de aller fleste IT-selskaper er opptatt av på en eller annen måte, noe som også gjelder Opera, det norske selskapet mest kjent for nettleseren ved samme navn. Nå melder Opera i en pressemelding at de har gjort et oppkjøp som vil kunne gjøre Internett-surfingen vesentlig sikrere.

Selskapet har nemlig gått til oppkjøp av et kanadisk selskap ved navn SurfEasy, som tilbyr en forbrukervennlig VPN (virtual private network)-løsning som fungerer på alle typer Internett-tilkoblede enheter og på alle typer nettverk.

– Passer perfekt

Det er ennå noe uvisst akkurat hvilke planer Opera har med det ferske oppkjøpet, men Ifølge selskapet var anskaffelsen av tjenesten et naturlig valg, da sikkerhet alltid har vært blant Operas hovedprioriteringer.

SurfEasy tilbyr en brukervennlig og enkel VPN-løsning for Internett-surfere. Foto: SurfEasy

– Flere og flere Internett-brukere tviler på om de kan stole på Internett i disse dager og leter aktivt etter sikkerhetsløsninger for sine mobiltelefoner eller datamaskiner. Personvern og sikkerhet har alltid vært viktig for Opera-brukere, noe som gjør SurfEasy-anskaffelsen til en perfekt match. Opera har utviklet seg utenfor nettleser-røttene, og dette er et viktig steg mot et bredere tilbud, sa Opera-sjef Lars Boilesen.

I sin nåværende form kommer SurfEasy som en applikasjon som er tilgjengelig både for Android, iOS, Windows og OS X. Selskapet drifter et globalt, privat nettverk som benytter samme type kryptering som banker og sørger blant annet for sikker surfing ved oppkobling mot for eksempel offentlige, usikrede Wi-Fi-nettverk. I tillegg gir det anonymitet ved å skjule IP-adressen din.

Store ambisjoner

Tjenesten selv loggfører heller ingen informasjon om Internett-aktiviteten til kundene, slik som nedlastingshistorikk og informasjon om hvilke nettsider man besøker. Tjenesten er gratis opptil 500 MB med databeskyttelse på opptil fem enheter.

Det er altså ennå uvisst akkurat hva som blir fruktene av dette nye samarbeidet, men begge partene har stor tro på et produktivt partnerskap som vil lede til flere nye sikkerhetsprodukter. Det er ikke klart hvor mange brukere SurfEasy har per dags dato, men i sitt eget blogginnlegg om oppkjøpet opplyser selskapet at de har «millioner» av brukere.

Selskapet informerer også om at ingen av kundene vil bli berørt av oppkjøpet, og at alt vil bli som før inntil videre. Med Opera på laget forventer imidlertid selskapet både utvidede tjenester og bedre kundestøtte, men uten å utdype.

Opera-grunnleggeren lanserte nettopp en splitter ny nettleser: Vivaldi fokuserer blant annet på et enkelt, flatt design »

annonse