Tek.no

Nyhet

Samarbeidet mellom Apple og IBM er skikkelig i gang

De ti første applikasjonene er klare.

IBM
11 Des 2014 11:31

I sommer ble det klart at Apple og IBM – giganter på hvert sitt område – skulle kjempe sammen om ytterligere markedsandeler i det lukrative bedriftsmarkedet.

Nå har samarbeidet båret sine første frukter i form av den første bølgen businessrettede applikasjoner lagd fra grunnen av for Apples mobile operativsystem iOS.

De ti applikasjonene leveres gjennom IBMs MobileFirst-tjeneste og inkluderer forretningsområder innen bank, varehandel, forsikring, finans, telekommunikasjon, flyselskap og offentlige tjenester.

Et eksempel på en app er «Incident Aware», ment for politi og lignende ordensmakter. Denne gjør om en iPhone til et verktøy som gir tilgang på kart og videostrømmer fra åsteder i sanntid, status rundt mistenkte og ofre, risikovurderinger, historikk og rulleblad. Den skal også gjøre det enkelt å påkalle assistanse.

Kan tilpasses

Hver applikasjon kan skreddersys for bedriften eller organisasjonen som tar den i bruk, og er for øvrig lagd eksklusivt for Apple iOS, altså kun ment for å benyttes på mobiltelefonen iPhone og nettbrettet iPad.

Citi, Air Canada, Sprint og Banorte er blant de første IBM-kundene som tar i bruk de nye iOS-løsningene.

Full samkjøring

Partnerskapet til de to selskapene går på at IBM benytter seg av mulighetene og brukervennligheten som ligger i maskin- og programvaren til Apple-enhetene. Samtidig utnytter de sin erfaring innen business-segmentet med stordataanalyse og kunstig intelligens.

Apple får på sin side et kraftig bein inn i et marked der de er sparsommelig representert.

En annen side av samarbeidet er selvfølgelig at de to kumpanene ikke bare lager maskinvare og apper, men sammen kan levere den komplette og fulle pakka. Det inkluderer alt fra konsulentvirksomet, analyse, skylagring, sikkerhet, integrasjon, styring, oppdatering, levering, finansiering og naturligvis AppleCare med 24/7-service.

Det skal bli interessant å se hvordan markedet vil reagere på den nye og relativt velutstyrte gutten i gata.

IBM gjør mye rart:
Betaler for å bli kvitt fabrikk >>>

(Kilde: Pressemelding)

Les også
IBM avviser masseoppsigelser
Les også
IBM er i ferd med å gjøre noe smart
Les også
IBM betaler for å bli kvitt fabrikk
Les også
Apple og IBM sammen i bedriftsmarkedet
Les også
IBM skal utvikle selvdestruerende databrikker
Les også
IBM med nye mobiltjenester
annonse